FOTOGRAFIJE DANA: Predivna stvorenja danas posetila crnogorsku obalu. Morate da ih vidite!

Iako delfini retko posećuju zalive, oni su danas zaplivali u Bokokotorski zaliv i ulepšali dan svima koji su ih videli

Komentari

  • turista

    25. april 2016 | 09:10

    Prije nekoliko godina boravio sam kao turista u jednom mjestu u C.G. Poslje nekoliko dana kupanja i suncanja na plazi na kojoj se osjetio strahoviti smrad mesa u raspadanju , u jednoj vecernjoj setnji sa suprugom sam vidio na jednoj maloj plazi tijelo poluraspadnutog delfina. Naravno moju radoznalost sam pokusao zadovoljiti istu vecer u razgovoru sa lokalnim stanovnistvom vecinski sastavljenim od ribara. Poslije par bokala dobrog bijelog vina sami su mi ispricali da jadna zivotinja nije slucajno uginula ni nastradala vec da je namjenski uklonjena puskom ili dinamitom kako bi prestala loviti ribu koje je u Boko-kotorskom zaljevu i uopste u Crnogorskom primoriju sve manje. Delfin dnevno pojede 20-50Kg ribe i to je za te ribare vise nego dovoljan razlog da se rijese tog nelojalnog konkurenta. Ne znam kakva je sad situacija sto se tice zakona o ubijanju delfina, ali tada je to izgledalo sasvim marginalno, a namjera mi je da ne ostavim podatak u kojem mjestu se sve ovo desilo jer ovo nije usamljeni slucaj posto sam poslije nasao na jos neke podatke da je ubijanje delfina od strane ribara na Crnogorskom primoriju skoro pa legalna stvar jer ljudi nemaju drugog nacina da prezive osim ribolova. Od tada vjerovali ili ne ne gostujem vise u C.G. primoriju. Ovi delfini koje nazivaju dobrim delfinima su jadni ako ubrzo ne izadju iz zaljeva i vjerovatno ce zasmrditi na nekoj zabacenoj plazi prije nego pocne turisticka sezona.

    • 27. april 2016 | 02:07

      flamantes

      @turista

      Turisto, kako onda objašnjavaš rane od automatske puške? Nemoguće da su ribari naoružani automatskim oružjem. Sjećam se i tadašnjih priloga u tv emisijama o opasnosti od delfina po RM VSCG. A ti svakako možeš opet doći u Crnu Goru na ljetovanje, naravno i platiti gotovim novcem, a ne kao onda čekovima.

  • flamantes

    25. april 2016 | 09:06

    Milo mi je da su se delfini vratili u Boku, nije ih bilo od kad je Vojska Srbije i Crne Gore pobila sve delfine u strahu da Amerikanci pomoću delfina ne postave mine ispod brodova Ratne mornarice.

  • Maka

    24. april 2016 | 20:04

    Danas se ovo nije desilo u Boki tojest ovo nije danasnja slika jer danas pada kisa iz neba i zemlje u Kotoru a i u citavoj Boki

    • 24. april 2016 | 22:11

      Jelena

      @Maka

      Vidi se da je oblačno, a kiša nije padala cijeli dan i ovo su fotografije od danas.

  • Dulpini

    24. april 2016 | 19:52

    Uzeli smo jetski u Cavtatu. Momak sto iznajmljuje opremu pitao nas da li zelimo da pozove Dulpine na mobitel da nam prave drustvo. Mi mu rekli naravno. Vratili se posle voznje u Cavtat i pitali istog momka A STA BI SA DULPINIMA nismo ih videli? A on nam kaze "zvao sam ih mobitel da dodju ali nisu bili u dometu, verovatno su u Kotorskom zalivu sa musterijom koji je uplatio ceo dan juce sa dulpinima"...citam sad Telegraf i sve mi je jasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA