SMRTONOSNO NEVREME TUTNJI KA EVROPI: Prete nam poplave, požari i oluje, narod u panici

Svake godine će određena područja kontinenta biti pogođena požarima, poplavama i olujama

  • 1

Istraživanja su pokazala da će Evropu pogađati smrtonosne ekstremne vremenske neprilike svake godine. Studija otkriva da se radi o nevremenu koje se dešava "jednom u 100 godina".

OLUJA PRAVI HAOS U EVROPI: Londonski aerodrom odložio više od 130 letova, a najmanje 60.000 domova u Francuskoj je bez struje (VIDEO)

Prema istraživanju koje je objavljeno u časopisu "Klimatske promene", veliki požari, poplave i oluje će uticati na određene delove kontinenta svake godine do 2050.

Ovo pitanje je na "istorijski visokom nivou" jer će Evropa proći kroz "progresivan i značajan rast klimatskih opasnosti", kako je navedeno. Takođe, najugroženije područje je jugozapad kontinenta.

Istraživači ističu da će se ključna žarišta biti duž obale i na poplavljenim ravnicama u južnoj i zapadnoj Evropi, gde je naseljenost velika.

Mediteran će morati da se suočava svake godine sa ekstremnim sušama, priobalnim poplavama i toplotnim talasima do kraja ovog veka.

- Ovo bi trebalo da bude upozorenje vladi i institicijama koje su zadužene za pripremu rešenja i adaptaciju strategije - naveo je Đovani Forcieri, glavni autor i naučnik na Institutu Evropske komicije za zaštitu životne sredine i održivost.

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar

    25. april 2016 | 20:06

    Baba Vangaje i predvidela dramatične promene u evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA