DA LI STE IH I VI VIDELI? Čudne bube pojavile se na Kosmaju, meštani zbunjeni! (FOTO)

Nije poznato da li je njihov ujed otrovan, kao ni odakle su se pojavile

  • 92

Bube neobićnog oblika i iznenađujuće veličine uočeni su na planini Kosmaj i u njenoj okolini.

ISPOVEST MALOLETNICE: Ušla sam u SOLARIJUM s jednim pitanjem: "Imam 15 godina, mogu li da se kvarcujem"?

Kako Telegraf saznaje, još uvek nije poznato o kojoj vrsti je reč, ali prema rečima meštana, do sada nisu imali prilike da vide ove bube. Prvi put su uočene proteklog vikenda, i bilo ih je na više mesta.

KOLIKO NAS KOŠTAJU LJUBIMCI? Ovoliko para dajemo na njih svakog meseca!

Pomenuti insekti su izuzetno tamni, crni, imaju rogove-antene i izuzetno tvrda krila. Kreću se sporo, ali imaju velike antene koje doprinose zastrašujućem izgledu.

OVE ŽENE ŽIVE JAKO DOBRO OD POSLA KOJI NIJE "NAJISPRAVNIJI": Kako su njih dve "prevarile" sistem (FOTO)

Nije poznato da li je njihov ujed otrovan, kao ni odakle su se pojavile, ali lokalno stanovništvo je zabrinuto jer ne znaju o čemu je reč.

Pogledajte i sami kako izgledaju:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da li ste imali prilike da vidite ovu vrstu ranije? Na šta vas asocira? Pišite nam u komentarima!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    25. april 2016 | 21:47

    Da video sam je bezbroj puta. To je bezopasna buba ima ih u HP Djerdap koliko hocete. Haseljavaju obicno hrastovu sumu. Takode drzao sam je u rukama ne ujeda i neverovatno je miroljubiva. Mislim da je vrlo retka vrsta .

  • ivana

    25. april 2016 | 22:30

    Vrsta se zove Morimus funereus, u narodu poznata kao BUKOVA STRIZIBUBA. Osim na bukvi, moze naseljavati i hrast, jasen, topolu, divlju tresnju....U Srbiji se vodi kao STROGO ZASTICENA VRSTA i drzava je u duznosti da zastiti njena stanista. Nije opasna samo je jako ruzna (ko ne voli insekte). Mi smo ih hvatali po Fruskoj gori kada smo bili na terenskoj nastavi sa fakultetom i mogu da kazem da ne ujeda i nije opasna.... Da nisam studirala ekologiju i upoznala se sa jos ruznijim insektima, ni ja ne bih bila sigurnaa, ali ovako, ne plasite se nisu one marsovci

  • brana

    25. april 2016 | 22:56

    Znam ja,to je vrsta krokodila ukrstenog sa skorpijom i imaju velika usta koja krije dok ih slikate!Mnogo su opasne i koriste borilacke vestine a ako ih sretnete posle 22h u sumi hoce i da siluju!Vodite racuna jer najcesce napadaju ridjokose od 16 do 46 godina i susreti da njima su obicno fatalni jer ili ste pojedeni ili trudni.Jedino resenje je dici Kosmaj i za svaki slucaj Avalu u vazduh kako bi se resili ove posasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA