ISLAMISTIČKA BANDA OTELA SRBINA U LIBIJI I TRAŽI OTKUP?! Najnoviji detalji OTMICE koja je digla Srbiju na noge

Srpski državljanin Miroslav Tomić (36) otet je u subotu u Libiji, a on je radio na naftnim poljima

  • 11

Srpski državljanin Miroslav Tomić (36) otet je u subotu u Libiji, a on je radio na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija.

SRBIN OTET U LIBIJI: Bio na radnom mestu, sumnja se na kriminalni čin radi otkupa!

- Tomić je otet u subotu uveče, dok se nalazio na svom radnom mestu. Ministarstvo je u stalnom kontatku s libijskim vlastima i radimo sve da bi se ova situacija razrešila što pre - rekli su nezvanično u MSP.

Kako prenose srpski mediji sumnja se da je zaovaj zločin odgovorna banda koja nije u vezi sa pripadnicima ISIS, pa se spekuliše da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i da je cilj otmice – traženje otkupa

Oglasio se i državni sekretar u MSP Veljko Odalović:

- Nažalost, informacija je tačna, a više detalja znaćemo tokom današnjeg dana.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Miroslav je otet kod naftne bušotine Mesina oil fild u vlasništvu kompanija Arabian Gold Olive Compana, koje nisu u zoni sukoba u Libiji, pa se spekuliše da su za otmicu odgovorne lokalne kriminalne strukture, kao i daje cilj otmice traženje otkupa.

Tomić je u Libiji radio od 1996 godine, a poslednje četiri godine je zaposlen u nemačkoj kompaniji "Ferostal" koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, i koja ima filijale širom sveta.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Od njih je dobio garancije da će biti bezbedan, jer oni imaju obezbeđenje oko naftnih polja, međutim, na tim poljima ima mnogo bušotina koje su na udaljenosti od 30-40 kilometara, i Miroslava su oteli verovatno dok ih je obilazio - kaže jedan od njegovih prijatelja i kolega u Libiji za "Kurir".

- Ferostal je veoma uspešna kompanija i već su 2011. evakuisali svoje radnike iz zona sukoba u Libiji, ali ovo se dogodilo u izuzetno mirnom delu zemlje, koji nije ni bio zahvaćen previranjima. Miroslav je bio šef i jedini iz te ekipe iz Srbije - kaže izvor i dodaje da su, čim su saznali za otmicu, iz kompanije ovavestili Tomićevu suprugu sa kojom ima dva maloletna sina, koji žive u selu Brasina kod Malog Zvornika.

Obaveštene su ilibijske vlasti, koje su odmah započele potragu, kao i srpska ambasada u Tripoliju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • predator 2

    26. april 2016 | 09:13

    Stace on tamo kad zna da se ratuje .

  • blickrig

    26. april 2016 | 10:27

    ko ga terao da ide u libiju kad se tamo ratuje ljudi ,tamo je ratno stanje on otisao da radi e svasta

  • Oktopod

    26. april 2016 | 07:45

    Sve će to naš supermen da reši u rekordnom roku od 48 sati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA