Janković i Janša danas kod Tirka

Predsednik Slovenije je nakon što Janković nije dobio podršku za mandatara vlade u parlamentu, počeo ponovo razgovore sa predsednicima partija kako bi nakon toga mogao da odluči koga će predložiti za novog kandidata.

  • 0

Predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković i predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša danas su bili na odvojenim razgovorima sa slovenačkim predsednikom Danilom Tirkom.

Predsednik Slovenije je, nakon što Janković nije dobio podršku za mandatara vlade u parlamentu, počeo ponovo razgovore sa predsednicima partija kako bi nakon toga mogao da odluči koga će predložiti za novog kandidata.

Janković je posle razgovora novinarima izjavio da je sa predsednikom razgovarao o uzrocima događanja u parlamentu i da se još nije izjasnio da li bi ponovo prihvatio kandidaturu za mandatara.

Bez dogovora je prošao i susret Janše sa Tirkom, kojem je lider Slovenske demokratske stranke pokazao nacrt koalicionog ugovora stranaka desnice.

Predsednik države je, po Janšinim rečima, rekao da će možda pripremiti i drugi krug razgovora, ako stvari ne budu dovoljno jasne za šta ima vremena do iduće srede.

(izvor: beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA