HAOS U NEMAČKOJ ZBOG BURKI I MINARETA: 1.000 policajaca SUZAVCEM krenulo na levičare i desničare! (FOTO)

BBC navodi da je skoro 1.000 policajaca raspoređeno pred zgradom u kojoj se održava konferencija. AfD želi da zabrani burke i minarete u Nemačkoj

  • 4

Više stotina levičarskih demonstranata pokušalo je danas da onemogući desničarima da uđu na konferenciju partije krajnje desnice Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu.

MERKELOVA OKRUŽENA DŽAMIJAMA, S ČADOROM NA GLAVI: Cela zemlja šokirana ovom scenom (VIDEO)

Očekuje se da će se tokom sastanka desničarska partija AfD predstaviti kao otvoreno antiislamska, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Policija je suzavcem potisnula nekoliko stotina demonstranata.

MERKELOVA ZABRANJUJE BURKE! Evo zašto se Nemačka odlučila na ovaj potez

BBC navodi da je skoro 1.000 policajaca raspoređeno pred zgradom u kojoj se održava konferencija. AfD želi da zabrani burke i minarete u Nemačkoj. Konferencija desničarske partije počela je jutros uprkos protestu, u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pri tom je uhapšeno 400 ljudi, saopštila je policija, a prenosi AFP.

Desničarska AfD osvojila je sedam poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu na izborima 2014. godine, kada je stekla popularnost zahvaljujući oštrim izjavama protiv dolaska migranata u Nemačku.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Momo

    30. april 2016 | 14:01

    Većina ovih što nose burke u zapadnim zemljama to radi smišljeno i neće ih zaplašiti ove grupice nacionalista.Treba ih ostaviti bez radnih mjesta i socijalnih davanja pa da vidimo nosili im se burka jos?

  • EL...

    30. april 2016 | 14:37

    Treba zabraniti u celom svetu ! Nema nikakve veze sa Religijom ! Zelim da znam k'o mi ide u susret , ne samo ochi i da se pitam , da li su zenske ili mushke , i shta nosi ispod Burka ... Dobro znamo shta je 80-tih , bilo na Kosovu i gde su Shiptarke - demonstranti krile bombe i ostalo oruzje ... !

  • Sever

    30. april 2016 | 14:47

    Napred AfD !!! Napred PEGIDA !! Imate podrsku mnogo nasih i u Srbiji i u Nemackoj!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA