NA DANAŠNJI DAN je na NIKAD SVIREPIJI NAČIN ubijeno 50 putnika u vozu usred Srbije!

Mijat Bajović, koji je kao istražni sudija prokupačkog suda nakon pada NATO bombe izašao na teren, kaže da nikada ranije nije video veću strahotu

  • 10
NATO bombardovanje SRJ 1999. godine Foto-Ilustracija: S. Pikula

Na današnji dan, 1. maja 1999. godine NATO bombom pogođen je autobus Niš ekspresa u selu Lužane, kod Prištine i prema proceni tokom te tragedije stradalo je oko pedeset putnika.

Mijat Bajović, koji je kao istražni sudija prokupačkog suda nakon pada NATO bombe izašao na teren, kaže da nikada ranije nije video veću strahotu. On dodaje da je ostao zaprepašćen stanjem na terenu koji je kao istražni sudija morao da ispita.

OLIVERA I JULIJA SU SESTRE, ANĐELI KOJI SU NEDUŽNO STRADALI: Ovo je priča koju morate da ZAPAMTITE! (FOTO)

Foto: Profimedia/TASS Foto: Profimedia/TASS

- Prosto kao čovek nisam mogao da verujem šta vidim. Sve sam mislio da sanjam i da će se ta noćna mora završiti. Jauci, ugljenisana tela, porušen most, svugda oko nas miris smrti. Bila je potrebna nadljudska snaga da se sve to izdrži, a moralo se- kaže Bajović koji je sada u penziji i koji još uvek ne može da zaboravi stravične slike tog krvavog 1. maja 1999. godine.

NATO bombardovanje SRJ 1999. godine. Foto: S. Pikula NATO bombardovanje SRJ 1999. godine. Foto: S. Pikula

- Ponekad se pitam šta sve čovek može loše da učini, ali i koliko može da izdrži. Tada sam morao da obavim svoj posao i da se potrudim da objektivno sagledam situaciju. Bodrio sam sebe da izdržim i pogledam otvorenih očiju u tu strahotu. Ne znam kako sam skupio snage za to - priseća se on.

Istragom terena tada je ustanovljeno da je bomba pala direktno na autobus koji se u tom trenutku nalazio na mostu i prepolovila ga je. Jedan deo autobusa pao je ispod mosta, a drugi ostao na njemu. Preživeo je vozač, ali je i on ovom prilikom teško ranjen.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    1. maj 2016 | 15:42

    Pa opet podržavajte NATO

  • Gekke Joopi

    1. maj 2016 | 15:53

    Ove slike poslati onoj klintonki da joj posluze u kampanji, znajuci kakvi neobrazovani manijaci su jenkiji sigurno bi pobedila.

  • posmatrac

    1. maj 2016 | 16:04

    Ovo je ratni zločin zbog kog bi Wesley Clark, Bill Clinton i Tony Blair trebali i sad da sede u Hagu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA