"Noćni vukovi" odali poštu vojnicima Crvene armije koji su dali život za borbu protiv nacista (FOTO)

Ranije tokom dana bajkeri su odali poštu i poljskim vojnicima kod spomenika Neznanom junaku u centru Varšave

  • 3

Grupa ruskih motociklista iz kluba "Noćni vukovi", koji su uspeli da uđu u Poljsku, u nedelju su položili cveće na sovjetskom vojnom groblju u Varšavi i odali poštu vojnicima Crvene armije koji su poginuli oslobađajući Poljsku od nacista u Drugom svetskom ratu.

NOĆNI VUKOVI POKORILI BERLIN: Putinovi bajkeri sa ruskim zastavama "umarširali" u nemačku prestonicu!

Ranije tokom dana bajkeri su odali poštu i poljskim vojnicima kod spomenika Neznanom junaku u centru Varšave.

Oni nameravaju da u okviru "Puteva pobede" sutra posete Aušvic, a potom nastave put koji planiraju da okončaju u Berlinu 9. maja, preneo je Tas s.

Ranije je objavljeno da poljska granična straža nije dozvolila ulazak u zemlju sedmorici članova "Noćnih vukova". Četvorica su imala pasoše Slovačke, dvojica Nemačke, a jedan ruski.

Kao razlog navedena je pretnja po bezbednost zemlje.

Foto: Profimedia/Sputnik Foto: Profimedia/Sputnik

Poljska ambasadorka u Moskvi pozvana je u petak u rusko Ministarstvo spoljnih poslova jer je Varšava odbila ulazak u zemlju bajkerima grupe "Noćni vukovi".

Foto: Profimedia/TASS Foto: Profimedia/TASS

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je tu odluku Varšave nazvalo ciničnim i zlonamernim koja ima za cilj "namerno pogoršanje rusko-poljskih odnosa", preneo je Tas s.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

- Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je juče informisalo rusku ambasadu u Varšavi da su poljske vlasti zabranile ulazak na teritoriju Poljske članova grupe ruskih motociklista u okviru njihovog godišnjeg relija ''Putevi pobede'' povodom 71. godišnjice od završetka Drugog svetskog rata. Takva odluka se donosi već dve godine zaredom - navelo je rusko ministarstvo.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zg

    2. maj 2016 | 14:44

    Ne samo ruski bajkeri nego i cijela europa to moraju ciniti svake godine jer nacizam opet uzima maha. Nacizam je zlo svejedno odakle dolazi. Snaga nacizma je u priglupim i iskompleksiranim idiotima kojih nazalost ima i previse. Ti ljudi vise vole zlo i ubijanje nego da zive normalnim tivotom. Unatoc tome sto danas nikome nije lako i sto je kriza u kojoj zivimo golema trebamo svi pokazati idiotima da njihovo zlo vise nikada nece dobiti sansu. Nazy evel never again in europe.

  • Toni

    2. maj 2016 | 12:52

    Svaka cast Partizani, legende ste zauvek.

  • Rusofil

    2. maj 2016 | 13:35

    To baćuška Putin finansira svoju home guard. za prizemne poene koje su Poljaci pročitali. Što ne daju pare ostećenim porodicama ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA