BEBA PROVELA 80 SATI POD RUŠEVINAMA, a sada je svi nazivaju ČUDOM (FOTO) (VIDEO)

Devojčica je pronađena "u kanti, omotana ćebetom", ali nije imala vidljivih fizičkih povreda

  • 2

Kenijski spasioci izvukli su danas devojčicu ispod ruševina šestospratnice u Najrobiju, četiri dana od urušavanja u kojem je stradalo 23 ljudi, saopštila je danas kenijska policija.

SRUŠILA SE ZGRADA, STANARI ZATRPANI U RUŠEVINAMA: Kolaps izazvao urušavanje šestospratnice! (FOTO) (VIDEO)

- Dobre vesti! Dete staro oko šest meseci je spaseno živo u četiri sata izjutra i prebačeno u Nacionalnu bolnicu Kenjata - saopštio je kenijski Crveni krst, prenela je agencija AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Crveni krst je naveo da je devojčica pronađena "u kanti, omotana ćebetom" i da je dehidrirala, ali nije imala vidljivih fizičkih povreda.

Dete je provelo 80 sati ispod ruševina zgrade, u kojoj je u jednosobnim stanovima živelo čak 150 porodica, a koja se urušila u petak.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upravnik policije u Nairobiju Jafet Kum je spasavanje devojčice nazvao čudom i dodao da spasilačke službe nastavljaju potragu za preživelima.

Zgrada, koja se nalazi u siromašnom naselju Nairobija Hurumu, bila je predviđena za rušenje iako je izgrađena pre samo dve godine pored reke, ali je nalog za iseljenje ignorisan.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor: cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA