NASTAVLJENA POTRAGA ZA OGNJENOM: Napravljena i aplikacija koja će pomoći u traganju (VIDEO)

Aplikacija sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gde je dečak tražen, a gde nije i kada

  • 9

Potraga za Ognjenom Rakočevićem (11) iz Podgorice nastavljena je i danas. On je juče nestao iz svog porodičnog doma u Ulici Vaka Đurovića.

POTRAGA ZA DEČAKOM OGNJENOM: Ljudi, proverite svoje podrume, možda se negde sakrio (VIDEO)

Grupa građana je čak napravila aplikaciju u cilju što efikasnije potrage.

NESTAO OGNJEN RAKOČEVIĆ (11): Majka moli za pomoć, dečak iz kuće izašao go i bos!

Aplikacija sakuplja pozicije sa mobilnih telefona i postavlja ih u bazu. Urađen je i prikaz pretraženog terena tako da svi na terenu mogu da vide gde je dečak tražen, a gde nije i kada.

- Zamoliću sve koji su u potrazi da skinu android aplikaciju "Self-Hosted GPS Tracker" u polje za server ukucaju "http://ognjen.capplo.me:9080". Nakon toga samo kliknite na dugme "Tracker". Sve koordinate su anonimne i smieštaju se u bazu podataka. Aplikaciju je dovoljno da ima samo jedan u grupi kako bi štedeli baterije mobilnih telefona. Neophodno je da se na mobilnom telefonu uključi GPS i da mobilni telefon ima GPRS tj. pristup internetu kako bi slao podatke - rekli su autori aplikacije.

Podsećamo, dečak boluje od autizma. On je izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici bos i bez majice, u donjem delu trenerke. Ima plavu kosu i svetao ten, plave oči, a visok je oko 150 centimetara.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA