ERDOGAN LUPIO ŠAMAR EVROPI: Nećemo bezvizni režim!

Erdogan je istakao da Turska neće promeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima

  • 37

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je Evropskoj uniji da neće menjati antiterorističke zakone svoje zemlje u zamenu za bezvizni režim.

ZAŠTO JE TURSKI PREMIJER ZAISTA DAO OSTAVKU: I šta će Evropa sad uraditi (FOTO) (VIDEO)

Erdoganova izjava usledila je dan nakon što je premijer Ahmet Davutoglu, koji je učestvovao u pregovorima o sporazumu sa EU, najavio ostavku zbog nesuglasica sa predsednikom.

- Mi ćemo (raditi) na svoj način, a vi na svoj - poručio je on evropskim zemljama, prenosi AP.

Erdogan je takođe u televizijskom obraćanju rekao da ne postoji jaz između turskih zvaničnika i da poslednji politički događaji neće uticati direktno na ekonomiju.

On je naglasio da su nov ustav i predsednički sistem neophodne promene, a ne njevoga lična agenda.

Evropska unija je tražila od Turske da preispita svoje antiterorističke zakone i suzi definisanje terorizma. Ovo je jedan od pet kriterijuma koje treba da ispuni Turska kako bi se njenim stanovnicima omogućila putovanja u zemlje EU bez vize.

(Telegraf.rs/ Izvor: bbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor

    6. maj 2016 | 16:48

    Hahahaha....e sto mi drago sto je EU ispala ponovo naivna i glupa. Drzimo se mi sebe. Sto dalje od propale unije kojom poput marionete upravljaju ameri.

  • Maki

    6. maj 2016 | 16:31

    Bar je istrajan u tome sto radi, a ne kao ovi nasi..

  • plavi safir

    6. maj 2016 | 16:34

    Zasto je on lupio samar EU? Pa EU je luda sto uopste saradjuje i dozvoljava da ih Turska ucenjuje a pritom sebi samo pravi veci problem. I ne treba im dati vize. To bi bilo jako lose za EU a narocito za Nemacku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA