ERDOGAN REŠIO DA SE OBRAČUNA SA EU: Evropo, licemerna si!

On je na skupu u Malatiji rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju "demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji"

  • 42

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas evropske zemlje za licemerje zbog toga što traže od Turske da izmeni antiterorističke zakone dok kod kuće, u svojoj borbi protiv terorizma ograničavaju demokratiju.

ZAŠTO JE TURSKI PREMIJER ZAISTA DAO OSTAVKU: I šta će Evropa sad uraditi (FOTO) (VIDEO)

On je na skupu u Malatiji rekao da su oni koji kritikuju Tursku, počeli da ograničavaju "demokratiju i slobode kada su bombe počele da eksplodiraju na njihovoj teritoriji", prenosi AFP.

Erdogan je juče već rekao da Turska neće promeniti svoje antiterorističke zakone što je EU postavila kao uslov za ukidanje viza turskim državljanima.

- Oni kažu - ukinućemo vize i to je uslov. Žao mi je, mi idemo svojim putem, vi idite svojim. Dogovarajte se s kim god želite da se dogovorite - poručio je on juče.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako bi dobila bezvizni režim Turska mora da ispuni pet od 72 kriterijuma koje je uvela EU za sve države kojima ukida vize, a jedan od njih je i sužavanje pravne definicije terorizma, prenosi Fena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Book

    7. maj 2016 | 19:48

    Cujte Narod moj stoko moja to je tito govorio! Sta se tice turska ima Erdogan sta vi mislite da on je lud? Erdogan vodi 80 miljona narod A sta vi dite vi da vas pitam 5 milj.. naroda jedna ulica u turska. Dragi moi svjet je cudan, svaka drzava cuva svoje prava I interes da se razumemo. Zato I ja kazem svaka cast Erdogan!

  • West light

    7. maj 2016 | 21:18

    Alal vera Erdogan, prava Drzava Covek zna da zapostavi Red! Turksa je EU.. bravoo Erdogane

  • Boban

    7. maj 2016 | 18:18

    Prica sta misli, ima pravo na to! Sta je sa nasima, jedno pricaju drugo misle! Tuzna istina!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA