Evo šta je Putin poručio Rusima i svetu povodom Dana pobede (FOTO)

- Upravo je sovjetski narod doneo slobodu drugim narodima, upravo se naš vojnik osvetio nacistima i njihovim saradnicima za milione žrtava, za sve surovosti i zlodela u našoj zemlji - rekao je Putin

  • 4

Rusija je spremna da radi na izgradnji vanblokovskog sistema bezbednosti, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin obraćajući se građanima povodom Dana pobede, te upozorio da je civilizacija danas ponovo suočena sa surovošću i nasiljem.

DOSAD NISTE MOGLI DA VIDITE VOJNU PARADU IZ OVOG UGLA: Provozajte se ruskim tenkovima i avionima (VIDEO)

Čestitajući im 71. godišnjice pobede nad fašizmom, Putin je upozorio na porast terorizma koji je, kako je rekao, postao globalna pretnja.

- Mi smo dužni da pobedimo to zlo. Rusija je otvorena za objedinjavanje napora sa drugim državama, spremna da radi na izgradnji savremenog vanblokovskog sistema medunarodne bezbednosti - naveo je ruski predsednik.

On je istakao da su ruski vojnici i komandiri „dokazali da su dostojni naslednici heroja Velikog otadžbinskog rata i da čašću brane interese domovine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

PUTINOVE KADETKINJE PRVI PUT NA VOJNOJ PARADI: Moskva zanemela kada ih je ugledala (VIDEO)

- Siguran sam da se danas veterani ponose svojim unucima i praunucima, oni ih neće izneveriti i uvek će se rukovoditi velikom pobedom, podvigom plemenitog pokolenja pobednika. Čestitam vam praznik, dan Velike pobede - rekao je Putin.

Putin je istakao da je to "svečanost u kojoj su se ujedinili radost, sećanje i tuga" prenosi Sputnik.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

URAAAA! TRESE SE CEO SVET ZBOG VOJNE PARADE U MOSKVI: Pogledajte kako su marširali Putinovi specijalci (FOTO) (VIDEO)

- Deveti maj je državni i veoma lični porodični praznik. On je postao simbol svetog srodstva Rusije i njenog naroda. I u takvom jedinstvu, predanosti otadžbini leži naša snaga, sigurnost i dostojanstvo -rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da njegov narod objedinjuje "duboko osećanja prema našim očevima, dedovima i pradadovima".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Putin je minut ćutranja najavio rečina:

"Danas iskreno zahvaljujemo onima koji su u stroju, koji su tu pored nas i ne krijemo pri tom svoj ponos i suze. Klanjamo se svetlom sečanju sinova, kćeri, očeva, majki, dedova, muzeva, žena, brače, sestara, saboraca i prijatelja. Svima ko se nije vratio iz rata, svima koji više nisu s nama“.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je kazao da će Veliki otadžbinski rat zauvek ostati sveti podvig ruskog naroda, te da je on bio čitava epoha za zemlju, a u podvizima boraca sa fronta i radnika u pozadini iskazana je istinska i životna snaga Rusa.

- Naši očevi i dedovi su pobedili moćnog, nemilosrdnog neprijatelja pred kojim su ustuknule mnoge zemlje. Upravo je sovetski narod doneo slobodu drugim narodima, upravo se naš vojnik osvetio nacistima i njihovim saradnicima za milione žrtava, za sve surovosti i zlodela u našoj zemlji - rekao je Putin.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jevdokija

    9. maj 2016 | 12:40

    Putin je najinteligentniji drzavnik na svetu i moja najveca simpatija medju politicarima.

  • Дадо РС Данило

    9. maj 2016 | 12:51

    Тако је Путине!Следећи пут када кренете нацисте и фашисте убијајте до краја,без помиловања и опраштања!

  • Sinisa

    9. maj 2016 | 12:50

    Cinjenica je da je SSSR oslobodio Istocnu Evropu id Nemaca,ali nije tacno da je doneo slobodu. Sve sto je "oslobodjeno" ostalo je pod okupacijom oslobodilaca koja je doduse bila meksa ali nikako se ne moze nazivati slobodom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA