POSLE PISANJA TELEGRAFA: Jedini lekar na 5.600 pacijenata u Nišu dobio pojačanje (FOTO)

Angažovana je još jedna lekarka, a prema najavi gradonačelnika Zorana Perišića, uskoro će joj se pridružiti još jedan lekar opšte medicine koga će plaćati Grad, a u pomoć će priskakati i osoblje ambulante EI

  • 1

Jedini lekar u niškoj ambulanti "Angropromet" koji je zbrinjavao 1.800 svojih i 3.800 pacijenata koji su mu preostali od četvoro kolega koji više ne rade u ovoj zdravstvenoj ustanovi, danas je dobio pojačanje, a posle pisanja Telegrafa.

Nakon teksta o mukama pacijenata koji se leče u ovom objektu Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, angažovana je još jedna lekarka, a prema najavi gradonačelnika Zorana Perišića, uskoro će joj se pridružiti još jedan lekar opšte medicine koga će plaćati Grad, a u pomoć će priskakati i osoblje ambulante EI, koje ima manje posla.

JEDAN LEKAR, A 1.800 PACIJENATA: U Nišu je prava umetnost doći do recepta za terapiju! (FOTO)

- Hvala onima koji su mi skrenuli pažnju na taj problem. U subotu me je pozvao ministar zdravlja i obavestio me o toj situaciji. Od jutros je ovde pomoćnica direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Slađana Majkić koja će preuzeti deo pacijenata, a iz budžeta ćemo opredeliti 2.400.000 dinara za plate tri lekara koji će raditi u ambulantama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika do kraja godine - kazao je Perišić.

On je naglasio da je Grad, kao osnivač ove ustanove dužan da brine o zdravlju pacijenata.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nema potrebe da se bilo ko plaši da neće biti lečen, hitni pacijenti mogu biti zbrinuti i u ambulanti Doma zdravlja koja je na par stotina metara odavde. Ovaj problem biće defiinitivno rešen nakon dobijanja kadrovskog plana od Ministarstva zdravlja što se očekuje u narednih nekoliko nedelja - naglasio je Perišić.

NEGOTINSKI KRAJ BRINE O STANOVNIŠTVU: Ambulanta u Urovici danas napokon dobila EKG aparat!

Pacijenti su bili iznenađeni kada su ugledali niškog gradonačelnika u ambulanti, ali nisu prezali od žalbi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Ovde se lečim 42 godine i uvek je bilo pet lekara, a sada je ostao samo jedan. Imao sam hiruršku intervenciju 21. aprila, potrebna mi je terapija, a kod lekara mogu da zakažem pregled tek za 20 dana – vajkao se Slavoljub Milosavljević.

Ovo je najtraženija doktorka u Srbiji (FOTO)

Pomoćnik direktora Slađana Majkić kazala je da je njihovim ambulantama potrebno još 10 lekara.

- Imamo pozitivno mišljenje Instituta za javno zdravlje službe Socijalne medicine na naš kadrovski plan i očekujem da ćemo zaposliti lekare i rešiti problem - rekla je Majkić.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milic

    10. maj 2016 | 07:58

    U srbiji ostalo jos 15 lekara ostali svi otisli preko granice oni zavrsili studije hoce da rade posteno ali i da budu posteno placeni jer na zapadu nema cika mita samo da znate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA