≫ 

Rumunski ministar zdravlja podneo ostavku zbog sredstava za dezinfekciju

Vlasti su u subotu pretresle bolnice i farmaceutsku firmu "Hexi Pharma", koja je bolnice snabdevala detinficijensom za pod i ruke

  • 4

Rumunski ministar zdravlja Patriciu Akimas-Kadariu podneo je ostavku, jer su vlasti pokrenule istragu kojom treba da se utvrdi zašto je u 50 bolnica korišćeno nestandardno sredstvo za dezinfekciju.

IZNENADA NAPUSTIO MESTO ŠEFA VLADE: Austrijski kancelar podneo ostavku!

ZAŠTO JE TURSKI PREMIJER ZAISTA DAO OSTAVKU: I šta će Evropa sad uraditi (FOTO) (VIDEO)

DEMOKRATIJA MORA DA SE ODUPRE OVOM UDARU: Ostavka Davutoglua potresla celu Tursku!

Premijer Dačian Ćiolos je prihvatio ostavku i saopštio da će neko vreme on obavljati dužnost ministra zdravstva. Rekao je i da želi da zdravstvo bude bezbednije, da se suzbiju bolničke infekcije pacijenata i da se sprovede reforma uprava zdravstva.

Vlasti su u subotu pretresle bolnice i farmaceutsku firmu "Hexi Pharma", koja je bolnice snabdevala detinficijensom za pod i ruke. "Hexi Pharma" je saopštila da je njen dezinfekciono sredstvo privremeno povučeno iz upotrebe, iako je "najbolje na tržištu".Međutim, provera u 25 bolnica je pokazla da je sredstvo razređeno, objavili su mediji.

U Bukureštu je u petak protestovalo nekoliko stotina ljudi zbog skandala u zdravstvu čije je finansiranje oskudno, lekari odlaze u inostrantvo, a korupcija i ilegalna naplata usluga su učestali.

(Telegraf.rs/ Izvor:Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    10. maj 2016 | 07:13

    Ovo sve mi je poznato od negde?

  • Pravda

    10. maj 2016 | 09:21

    Budala!Koliko je puta samo nas bivši Sveti Tomica trebao dati ostavku,ali nije se dao, ostao je do kraja na vlasti!Tako se to radi , moj Rumunu!

  • Dragiša Dag

    10. maj 2016 | 12:46

    rumunia je mnogo napredovala u suzbijanju kriminala,a naročito korupcije.nažalost predrasude postoje o Rumuniji kao jedna od najkorumpiranijih u EU.Mora se reći da ta zemlja čudnovata ima najveći privredni rast u okolini.Srbija je korumpiranija od Rumunie,a i privredno nerazvijenija.pogledajte index privrednog rasta Rumunie i ne rasta Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA