MISLILI STE DA VAS RODITELJI NE ŠPIJUNIRAJU? 83 odsto vam proverava profile, a evo koliko njih gleda šta ste guglali!

Čak 25 odsto roditelja priznalo je da je njihovo dete imalo susret sa opasnim situacijama na internetu u poslednjih 12 meseci

  • 1

U okviru UNICEF-ove edukativne kampanje za osnaživanje mladih u digitalnom svetu "Prvo razmisli", došlo se do frapantnih podataka o tome koliko dece u Srbiji koristi mobilni telefon i internet, ali i o ponašanju roditelja koji bi trebalo da vode računa o njihovoj bezbednosti! 

"BIRAJ REČI, HEJT SPREČI": Ovo je ŠIFRA, koja može da vam spase život! Ali STVARNO!

Naime, na osnovu sprovedenih istraživanja zaključilo se da čak devetoro od deset maloletnika ima pristup internetu, dok neverovatnih 85 odsto njih poseduje mobilni telefon.

Deca mogu da tuže roditelje ako su umesto njih OBJAVLJIVALI FOTKE na FACEBOOKU

- U budućnosti, jedan od tri korisnika digitalnih tehnologija imaće manje od 18 godina - naveli su iz UNICEF-a.

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

Ono što brine zapravo je način na koji roditelji kontrolišu internet rizike kod svoje dece.

- Na pregledanje istorije surfovanja internetom odlučuje se 84 odsto njih, proveru profila na društvenim mrežama dece izabere 83 odsto očeva i majki, a 74 odsto reši da im pregleda poruke u telefonu - pokazuje istraživanje, u kome je 73 odsto roditelja mišljenja da su im deca dovoljno sposobna da se suoče i adekvatno izbore sa problemima i opasnostima u virtuelnom svetu, dok je 25 odsto odraslih priznalo da je njihovo dete imalo susret sa opasnim situacijama na internetu u poslednjih 12 meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super

    12. maj 2016 | 00:14

    Deca surfuju anonimno. Za roditelje imaju jedan profil za drugare drugi. Nemoguce je zaustaviti ovo ludilo. Jedino oduzeti internet ali to ljudi nece da im dete ne bi zaostajalo. Za cim ili za kim?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA