≫ 

NE, NIJE FLOJD: Njegovo ime je Džeremi, živi u Beogradu i vozi "FIĆU" s diplomatskim tablicama! (FOTO)

- Mis Manipeni je sada deo inventara. Ona se non-stop nešto kvari, ali svi dobri odnosi imaju svoje uspone i padove - kroz osmeh priča drugi savetnik britanske ambasade

  • 15

Poslednjih meseci se na ulicama glavnog grada može videti crveni "fića", ali ne bilo koji, već fića sa diplomatskim tablicama. Nema gde ne privuče pažnju kada se sa njim pojavi i njegov vlasnik Džeremi Leng (37), drugi savetnik Ambasade Velike Britanije u Beogradu.

FIĆA SLAVI 60. ROĐENDAN: Nekada PONOS jugoslovenske auto-industrije, danas "OLD TAJMER" (FOTO) (VIDEO)

- Oduvek sam voleo "fiat 600" i kada sam došao na Balkan, želeo sam odmah da kupim jedna takva kola. "Fića" je odličan za vožnju po Beogradu jer može da se parkira svugde. Zato sam kupio domaću verziju "fiata", odnosno "zastavu 750" u januaru ove godine i platio sam je 1.000 evra. Kada sam je kupio, uz nju sam dobio i flašu domaće rakije koja je bila ubačena unutra - otkriva Džeremi.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Džeremi je od svog auta stariji samo tri godine zbog čega ne iznenađuje to što su ga ova kola već više puta "izdala" na putu. Uprkos tome on je njime više nego zadovoljan, ali ga je, verovatno, zbog skupog održavanja i prozvao "Mis Manipeni", po sekretarici čuvenog agenta Džejmsa Bonda.

Ovi SRPSKI POLITIČARI u skupštini sede na - FIĆINIM SEDIŠTIMA! (FOTO)

Naravno da sam zadovoljan! Mis Manipeni je sada deo inventara. Ona se non-stop nešto kvari, ali svi dobri odnosi imaju svoje uspone i padove. Samo, nadam se da ću uspeti da stignem do sledeće destinacije, koja, opet se nadam, neće biti mnogo daleko... - iskren je Džeremi.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

O kupovini drugih kola još ne razmišlja bez obzira na česte popravke i troškove oko njega. Sem toga, nema klimu pa, kad su vrućine, mora da otvara prozore i to okretanjem ručice, umesto na dugme.

NIKOLA JE GODINAMA SKUPLJAO PARE DA KUPI OVOG "FIĆU", A ONDA SU MU GA UKRALI: Ako neko vidi ovaj auto, NEKA MU JAVI! (FOTO)

- Ne, jedan "fića" je više nego dovoljna briga. Ne mogu da stignem da poplaćam sve račune za hemijsko za moja smrdljiva odela. Plus, gospođica Manipeni je jedinstvena, možda bude ljubomorna na druga kola - uz osmeh priča vlasnik.

Njegovim kolegama se dopada njegov originalni auto, mada je ubeđen da oni ne bi menjali svoja kola za njegova.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Džeremi, osim što ima "specifičan" ukus, voli veliki deo vremena da provodi napolju, posebno da trči i da se penje po planinskim vrhovima.

Da li je ovo najbolji FIĆA u Srbiji? Evo šta je u vezi sa njim DRUGAČIJE! (FOTO)

- Divno je to što sam na Balkanu i što mogu da uživam u svim lepotama koje vas okružuju. Trčim za srpsku Skyrunning ligu, koja ima trke širom Srbije i regiona, i član sam Srpskog projekta trčanja, trkačkog tima sa sedištem u Beogradu. Ljudi iz tima su i prozvali mog "fiću" SRPmobile i neka je vrsta maskote za tim - otkriva ovaj britanski predstavnik.

Džeremi je u Beogradu već dve i po godine i došao je iz Prištine gde je službovao još dve godine. Nada se da će uspeti da produži posao još godinu i po.

FIĆA BRŽI OD FERARIJA: Kada je vozač ubacio u treću, policiju je gledao u retrovizoru (VIDEO)

- Obožavam Beograd. To je predivan grad pun života i različitih karaktera, i  iskreno toplih ljudi. Svaki dan saznajem nešto novo o njemu. Imam puno prijatelja iz Beograda sa kojima uspevam da pobegnem od svakodnevice posla i proniknem u srž grada i cele Srbije. Oni me forsiraju da učim srpski. Nisam siguran da ću ikad želeti da odem odavde... - završava Džeremi.

(Slađana Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA