TAMPONE NATOPE ALKOHOLOM PA IH STAVE U VAGINU: Hrvatske tinejdžerke imaju novi bizaran "trend" opijanja

Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju menstruaciju. Nikada ih, “pohvalile” su se, nije brže “uhvatilo” jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osećale su se, kažu, “fantastično” - ispričala je zabrinuta majka tinejdžerke iz Hrvatske

  • 16

Majka jedne tinejdžerke iz Županje u Hrvatskoj je upozorila javnost na novi bizarni način opijanja mladih devojka. One konzumiraju alkohol pomoću tampona natopljenih u žestoka pića, prenosi Glas Slavonije.

(VIDEO) PAZITE ŠTA RADITE KADA POPIJETE: Posle ovih priča IZ NOĆNIH KLUBOVA će vam biti jasno i ZAŠTO!

- Zaprepastila sam se kada mi se kći poverila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se “pohvalile” da su isprobale “zanimljivu” tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primenjuju i da su “oduševljene” učinkom, brzim i jakim delovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju menstruaciju. Nikada ih, “pohvalile” su se, nije brže “uhvatilo” jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osećale su se, kažu, “fantastično”. “U kafiću pristojno piješ sok s prijateljicama, nemaš nikakav zadah, a tampon dole odrađuje svoje", rekle su joj i preporučile da se i sama uveri u to - kako je ispričala uznemirena žena za Glas Slavonije.

Ova žena je zabrinuta i u neverici se pita da li je moguće da te mlade devojke nisu svesne rizika i opasnosti kojima se izlažu svojim nerazumnim postupcima.

- Sve te negativne trendove koji nam truju decu doneo nam je internet i društvene mreže kojima su zaluđeni. Ne mogu da verujem da je nekom uopšte palo na pamet da tako nešto učini! Dosegli smo samo dno, mladi više ne prezaju ni od čega, neverovatno je na šta su sve spremni… Jesmo li mi kao roditelji zakazali u odgoju naših tinejdžera, jesu li prevelika kontrola i nadzor ili pak prevelika sloboda možda i naše najveće greške? Jako sam uplašena, strepim za budućnost naše dece, već se danima ne mogu smiriti - kaže očajna majka.

Printskrin: Youtube/Fail Compilation Printskrin: Youtube/Fail Compilation

Prof dr Darko Čuržik je ispred Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek dao svoj komentar na ovaj rizični "trend" među mladima.

- Upoznat sam s pojavom da tinejdžerke iz zapadnih zemalja (najviše Nemačke i SAD) namoče tampon u alkoholno piće, najčešće votku, te ga stavljaju u vaginu da bi se dovele u alkoholizovano stanje. Mislim da tinejdžerke iz Hrvatske ne bi smele da slede taj primer, a ja ga lično dosad nisam imao u praksi. Pitanje je dovode li se na taj način uopšte u alkoholizovano stanje, a sigurno oštećuju sluznicu vagine, jer se obično radi o 40-postotnom alkoholu. Mogu se stvoriti erozije (ranice) na sluznici vagine, što je podloga za infekciju, a kasnije može biti i jedan od uzroka neplodnosti. Potrebno bi bilo i mišljenje psihijatra o takvoj osobi, jer se radi o poremećaju ličnosti - smatra dr Čuržik.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

(Telegraf.rs/ Izvor: glas-slavonije.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA