Da li su BICIKLISTI najbahatiji u Srbiji i zašto njih niko ne KAŽNJAVA? (VIDEO) (FOTO)

Dok na adrese građana uredno stižu kazne za nepropisno parkiranje automobila, prekoračenje brzine, nepoštovanje propisa, većina biciklista se ponaša bahato, voze gde im se prohte, glume "ugroženu vrstu", krše propise i niko ih ne kažnjava

  • 55

Počelo je lepo vreme, a na beogradske ulice (i ulice drugih velikih gradova) su doslovno "izjurili" i prvi biciklisti, koji bez obzira na to da li biciklom jurcaju na posao, u školu ili se samo rekreiraju svima bez izuzetka, čini se, mnogima donose - glavobolju! Naime, telefoni redakcije "Telegrafa" ovih dana usijali su se od poziva nezadovoljnih čitalaca koji se žale na bahato ponašanje biciklista jer, kako kažu, ne samo da ne poštuju saobraćajne propise već prave takve "ludačke" akcije da su mnogima od njih doslovno - ugrozili živote!

- Biciklisti u Srbiji se većinom ponašaju kao "viša rasa" i daleko su najbahatiji učesnici u saobraćaju, a niko ih ne kažnjava, kaže J.A. (48) jedan od čitalaca Telegrafa, koji je i sam doživeo neprijatnost, dok je vozeći motorcikl umalo nastradao zbog bicikliste koji mu je izleteo u raskrsnicu na crveno svetlo. - Čast izuzecima, koji se zaista ponašaju normalno, ali većina njih vozi gde im se prohte, prave neprestano prekršaje, ugrožavaju svojim bahaćenjem i vozače i pešake, niko ih ne kažnjava, a pritom se ponašaju kao ugrožena vrsta i na društvenim mrežama prave grupe, koje prema stavovima pojedinih ekstremnijih biciklista više liče na sektaštvo, nego na ljude koji se zalažu za zdrav život.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Slična neprijatnost se jednoj Mirjani V. (35) iz Beograda juče desilo da je, dok je prelazila ulicu, "isekao" mladić koji je upravljao dvotočkašem.

UHVAĆEN NAJPIJANIJI BICIKLISTA U SRBIJI: U krvi je imao čak 4,14 promila alkohola!

- Prelazila sam ulicu na zeleno svetlo, ali je u tom trenutku naišao dečko na biciklu i isekao me nasred ulice, iako za njega postoji posebno obeležena traka. Prilično sam se prepala jer ga, prvo, nisam očekivala, a drugo to je ulica na kojoj ne treba da bude zadržavanja jer će vozila ubrzo da krenu - priča ova Beograđanka.

Foto: Profimedia, Corbis Foto: Profimedia, Corbis

Težak biciklistički udes: Povređeno 35, jedan u komi!

A da biciklisti ne prezaju ni da ugroze automobile, potvrđuje slučaj Jovana Ž. (45) iz Novog Sada.

- Vozio sam se automobilom pre neki dan kroz centar kad sam u jednom trenutku naišao na biciklistu koji je vozio posred ulice. Svirnuo sam mu u jednom trenutku da se skloni na ivicu kolovoza, ali me on nije konstatovao. Na kraju sam morao da ga obiđem i sam napravim prekršaj preko pune linije, jer on nije nameravao da se skloni - kaže Novosađanin.

Osim pomenutih, jako su česte situacije da voze bez kaciga ili se prave važni, pa voze bez ruku, čime dovode i sebe u rizičnu situaciju. A o tome da ih kao munju jedva primetite u retrovizoru minut pre nego što može da bude kasno, dobro su poznate priče.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Simptomatično je da na adrese građana širom Srbije uredno stižu kazne za nepropisno parkiranje automobila, prekoračenje brzine, nepoštovanje saobraćajnih znakova, a da gotovo niko nikad nije čuo da je kažnjen neki biciklista zato što je prošao na crveno ili nema kacigu, pa se čitaoci Telegrafa s pravom pitaju da li saobraćajna policija na ovaj način štiti bahate bicikliste i da li se oni voze van staza, krše propise i rade šta im je volja baš zato što znaju da će proći nekažnjeno.

Izvesno je da ih ovakva neažurnost policije ohrabruje da budu bahati. Zato su među najglasnijima kada treba da se udružuju radi ispunjenja raznih zahteva, kao što je podizanje rampi, zatvaranje pojedinih puteva bez obzira da li tako ugrožavaju i druge, obeležavanje traka i slično.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pozivamo vas da nam u komentarima ostavite vaša iskustva koja imate sa biciklistima, šaljite nam fotografije i snimke bahaćenja biciklista, a Telegraf će se narednih dana baviti ovom temom, apelom nadležnima da se pooštre kazne prema biciklistima koji se bahate i ukazivanjem na sve njihove prekršaje.

Pogledajte šta NE SMETE da radite dok vozite "bajs":

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Za nepoverovati

    13. maj 2016 | 16:43

    bruka i sramota je napisati ovakav tekst u novinama i okriviti bicikliste da su najbahatiji vozaci i da ugrozavaju zivote drugih. Pa, ne secam se da sam ikada cuo da je biciklista pregazio pesaka na ulici vozeci 200 na sat i usmrtio ga. Ne secam se da je biciklista vozeci kontra trakom izazvao ceoni sudar sa drugim automobilom i tom prilikom poginuli svi putnici auta. Ne secam se da su biciklisti ikada organizovali nocne trke na N.Beogradu ili bilo gde drugde i tom prilikom neko od njih poginuo. Ne secam se da je biciklista projurio kroz crveno svetlo na semaforu i tom prilikom pokosio drugog biciklistu. Ne secam se da je biciklista vozeci nekog druga u gepeku i jos petoricu sa sobom uleto u dunav i svi se podavili. Ne secam se da je ijedan biciklista do sada "tjunirao" svoj bajs i njime jruio 300 na sat ulicom da bi zadivio lokalne sponzoruse. I ne znam jos uvek za slucaj da se iko ikada zalio bicikliste zbog toga sto zagadjuju okolinu izduvnim gasovima. Msm....Ako je iko ikada nesto slicno video, pa i vi gospodo novinari bilo bi lepo da to objavite. A do tada bilo bi mnogo bolje da pisete o bahatim vozacima - maminim i tatinim sinovima koji svojim automobilima i motorima poubijase pesake na sve strane po zemlji a kazne ni za koga od njih. Jos ispade da su biciklisti najgori. Pa dokle ide ova glupost u ovoj Banana drzavi Srbiji stvarno mi nije jasno.

  • Comment

    13. maj 2016 | 14:59

    A sta cemo sa "vip" licnostima i njihovim prolaskom kroz crveno? Mamini i tatini sinovi idu okolo i jurcaju,ubijaju ljude i ispadnu nevini Sad na osnovu nslova ispadne da smo svi bahati,da ne postujemo propise,zasto?

  • Pedja

    13. maj 2016 | 18:18

    Definitivno najbezobrazniji su vozaci dzipova, audija, golfova i taxisti. Biciklisti nisu ni blizu broju i vrsti prekrsaja koji ovi polupismeni vozaci naprave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA