PRONAĆI ĆU KO JE ZAPALIO SRPSKU CRKVU U NJUJORKU: Sin Džona Gotija organizuje svoje ljude kako bi se otkrio uzrok požara (FOTO)

Naslednik mafijaške titule iz klana Gambino, Džon Goti mlađi, poručio da će se odazvati na vapaj patrijarha Irineja koji je od FBI zatražio da se istraži uzrok požara u crkvi Svetog Save u Njujorku

  • 26

Sin nekadašnjeg vođe njujorške mafije iz klana Gambino Džona GotijaDžon Goti Junior (52), oglasio se u beogradskim medijima sa važnom porukom za srpskog patrijarha Irineja - da će u slučaju da FBI ne otkrije ko je spalio crkvu Svetog Save u Njujorku, on lično organizovati svoje ljude kako bi rasvetlili okolnosti pod kojima je nestala pravoslavna bogomolja!

PATRIJARH IRINEJ: Čudno je što su u isto vreme izgorele 4 naše crkve na tri kontinenta!

- Prema onome što sam pročitao, patrijarh Irinej je zatražio da FBI istraži uzrok požara. Ako se to ne desi, rado ću svoje ljude da stavim na raspolaganje kako bi pomogli. Što se mene tiče, s obzirom na znatne finansijske gubitke koji su posledica pet federalnih suđenja za samo tri godine - što je rekord, nisam u poziciji da priložim materijalna sredstva za obnovu crkve - rekao je on za Kurir i dodao da će ipak pomoći koliko bude mogao.

DAN POSLE POŽARA, OD SRPSKE CRKVE OSTAO PEPEO: Narod poručuje da će obnoviti svetinju u Njujorku! (FOTO)

O tome da je nekadašnji član mafijaškog klana Gambino, Džon Alite, inače Musliman i za Gotija osvedočeni vladin doušnik, navodno podmetnuo požar u crkvi, Džon mlađi kaže da ne zna za te navode.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

- On je poznat po tome što pušta lažne priče o sebi u novinama da bi se hvalisao. Poznato je da preteruje u vezi sa učešćem u kriminalnim delima i da je ponekad otvoreno lagao u vezi s tim, kako bi delovao da je imao značajniju ulogu u mafiji nego što je zapravo imao - ispričao je junior Goati.

On je dodao da bi voleo da posle Italije, poseti i Srbiju, sa čijim državljanima se zna samo iz zatvora.

Foto: Profimedia/Xposurephotos Foto: Profimedia/Xposurephotos

- U jednom zatvoru družio sam se sa Srbinom i Hrvatom iz Bronksa. Nas trojica zajedno smo jeli, družili se, smejali. Takođe, kao tinejdžer sam upoznao Boška Radonjića (opasnog kriminalca i šefa irske mafije). Otac ga je voleio i poštovao. Uvek je bio dobrodošao u našoj kući - ispričao je ovaj naslednik mafijaške titule i naglasio da od Srba još zna Vladu Divca, zbog ćerke koja se bavi košarkom i njegov je fan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA