≫ 

SKANDAL U SAMOM VRHU CIA: Najstrože čuvana tajna o MUČENJIMA na 6.700 strana SLUČAJNO OBRISANA (VIDEO)

Ono što se zna o akcijama CIA uredno je sadržano u rezimeu od 500 stranica, objavljenom 2014. godine. Ali, ima toliko toga što ne znamo...

  • 6

Avioni lete ka Svetskom trgovinskom centru, ljudi padaju sa visokih spratova Kula bliznakinja. Prizore tog dana, tokom najvećeg terorističkog napada na američkom tlu, nemoguće je zaboraviti.

Otkriveno kako je CIA MUČILA svoje ZATVORENIKE!

Američka javnost reagovala je sa strahom i besom kada je administracija Džordža Buša mlađeg odgovorila osvetom, koja i dalje proganja Belu kuću i Pentagon.

Deo tog procesa je značilo i uspostavljanje programa mučenja CIA. Detalji tog programa su i dalje strogo čuvana tajna 15 godina kasnije.

Naime, između 2001. i 2009. godine CIA je sprovodila "brutalni" program ispitivanja, koji je uključivao neograničeno tajno zatvaranje i mučenje, što je kršenje američkog zakona.

Ta mučenja su uključivala i lupanje zatvorenika o zidove, lišavanje sna, golotinju, davljenje u buretu sa vodom...

Ono što se zna o akcijama CIA uredno je sadržano u rezimeu od 500 stranica, objavljenog 2014. godine. Ali, ima toliko toga što ne znamo.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Špijunska američka agencija poseduje 6.700 stranica sa detaljima tačno onog što se dešavalo na takozvanim "crnim lokacijama" posle 2001. godine. Prema brojnim izveštajima, unutrašnji istražitelji CIA neobjašnjivo su "izbrisali" jedine kopije tog dokumenta.

Portal "Jahu njuz" prenosi da je CIA priznala da su slučajno obrisani dokumenti i uništen disk na kojem je bio izveštaj. Takođe, pišu i o spekulacijama o prikrivanju ovog događaja i ističu da ovo oslikava nesposobnost u sedištu agencije u Lengliju, u američkoj državi Virdžinija.

Dajan Fajnštajn, predsedavajuća senatskog odbora za obaveštajne službe, napisala je da je izveštaj prosleđen velikom broju pojedinaca i državnim službama, među kojima je i Bela kuća, Odeljenje pravde, Ministarstvo odbrane i Ministarstvo spoljnih poslova.

Foto: Wikipedia/Matt H. Wade Foto: Wikipedia/Matt H. Wade

Ona je priznala da je izveštaj bio "veoma kritičan prema akcijama CIA i to s pravom", ali je napomenula da je bitno imati na umu strah koji je vladao mesecima posle napada 11. septembra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    17. maj 2016 | 14:21

    Pa ovo je malo u odnosu na ono sta su ustase poturice , i siptari radili nad srpskim civilima , a da ne govorimo nad srpskim braniocima , koji su zauvek "nestali" zahvaljujuci (mirotvorcima), i koji na sve nacine pokusavaju da se to zataska i da svoja dela opravdaju ratnim stanjem.

  • Enzo

    17. maj 2016 | 21:26

    Avec je dokazano dans avion na takav nacin ni je mogao dans srusi ceo oblakoder na youtubu ima vise reportaga i tout americkih

  • mb

    17. maj 2016 | 17:18

    Šta bi bilo da su teroristi stvarno srušili te zgrade? To što se stvarno desilo bila je samo Američka vezba i to će za 20 -30 godina neko priznati kad više nikog nebude briga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA