ZAPLENIO IM KOMPJUTERE: Advokat uz pomoć izvršitelja zakucao na vrata SUDA

- Odlučio sam se, a na to imam pravo po Zakonu o izvršnom postupku, da naplatu vršim plenidbom i prodajom pokretnih stvari. Neću stati dok ne naplatim 1.400.000 dinara duga - rekao je advokat Stanimir Đurić

  • 7

Zbog neisplaćenih troškova advokatu Stanimiru Đuriću i njegovom klijentu Draganu Saviću iz Kuršumlije, oni su u društvu izvršitelja danas odneli kompjutere dvoje izvršnih sudija Osnovnog suda u Nišu!

 

NEZAPAMĆENO: IZVRŠITELJI POPISALI SUDSKU IMOVINU U NIŠU - Sudije "za kaznu" ostaju bez računara? (FOTO)

 

Advokat kaže da je bio revoltiran odlukom Suda da se oglasi nenadležnim i uputi ga na dalji postupak u Beograd.

 

- Ja ne očekujem od Osnovnog suda u Beogradu neku efikasnost i odlučio sam se, a na to imam pravo po Zakonu o izvršnom postupku, da naplatu vršim plenidbom i prodajom pokretnih stvari. Ja ću sad da prodam to, ako mi u međuvremenu ne plate, pa ću opet da popišem još dva kompjutera i uvećevaću troškove koji idu isključivo meni - kaže Đurić.

 

Foto: Telegraf

 

On ističe da su za 34 godine, koliko je on advokat, naknade isplaćivali isključivo sudovi koji ih dosude.

 

U Osnovnom sudu u Nišu su bez komentara.

 

Predsednik Goran Spasić za B92 rekao je da ne želi da daje izjave na ovu temu.

 

Đurić je prvi advokat koji se odlučio da sa izvršiteljima pokuca na vrata suda. I za njih je ovo bilo jedinstveno iskustvo.

 

- To se prvi put događa u sprovođenju Zakona, od kad izvršitelji obavljaju svoju delatnost. Sud je dozvolio izvršenje, izvršitelji su tu da sprovode jednako prema svima, a odgovor na vaše pitanje je da niko nije zaštićen - navodi Miodrag Grujović, poverenik Komore izvršitelja.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Đurić kaže da je ovo samo upozorenje i da će, ako bude trebalo, tako da naplati sva svoja dugovanja koja iznose oko 1.400.000 dinara.

 

Ako treba i kod predsednika Suda, pošto su kod njega najlepše fotelje i sto, ako treba i klupe iz hodnika ima da popišem, da se zna da i država treba da svoje obaveze ispunjava prema građanima, na isti način kao što ona traži da mi ispunjavamo svoje - dodaje Đurić.

 

A te obaveze su, navodi Đurić, ogromne, i prema strankama i prema advokatima.

 

Ukoliko bi se i njegove kolege odlučile na ovaj potez, sudovi bi, smatra, mogli da ostanu bez velikog dela pokretne imovine.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stameni

    18. maj 2016 | 22:48

    Svaka cast KRALJU nad kraljevima!!! Kandiduj se, glasacu za tebe bez razmisljanja. Vreme je bilo da neko stane na put javasluku u sudovima koji trose i zivce i novac gradjanima od kojih zive!!! Svaka cast jos jednom i moje postovanje!!!

  • Paja

    18. maj 2016 | 22:49

    Banana drzava

  • Ns

    18. maj 2016 | 22:37

    Svaka cast majstore, samo uzmi svoje!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA