LE PEN: EU se raspada, priznaću Krim, a ako Klintonova bude predsednica - crno nam se piše

Ona je uverena i da nije pitanje da li će se EU raspasti, već je samo pitanje kada će se to dogoditi, uz ocenu da taj blok "sija svetlošću ugašene zvezde"

  • 12

Liderka francuske krajnje desničarske partije Nacionalni front (FN) Marin Le Pen ocenila je danas da je Evropska unija na ivici propasti jer se ruše njena dva glavna stuba - Šengen i evrozona, a smatra i da bi pobeda Hilari Klinton u trci za predsednika SAD značila "opasnost po mir u svetu".

ONI MRZE SVE ŠTO NIJE FRANCUSKO: Šokiraćete se kada vidite za šta se najkontroverznija porodica Evrope zalaže (FOTO)

Le Pen je u intervjuu za "Raša tudej" upozorila i da bi se Unija raspala ako bi je Francuska napustila.

- Dva stuba na kojima je EU utemeljena - Šengen i evrozona - u procesu su propadanja. Te dve zone su u svojevrsnom sunovratu u kojem su danas spremne na sve u pokušaju da spreče krah Unije - rekla je Le Pen.

Ona je uverena i da nije pitanje da li će se EU raspasti, već je samo pitanje kada će se to dogoditi, uz ocenu da taj blok "sija svetlošću ugašene zvezde" dok njeni lideri igraju na kartu vremena što, kako kaže, košta milijarde.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To, prema njenim rečima, pokazuje pretnja kaznom od 250.000 evra zemljama koje odbiju da prime migrante.

- Pretnje i ucene, koje EU sada sistematski koristi, jesu pre svega ogroman problem slabosti - rekla je liderka francuske krajnje desnice, dodavši da Unija koristi imigrante kao sredstvo za smanjenje troškova kad je reč o radnoj snazi širom 28-članog bloka.

Le Pen u intervjuu ruskom kanalu ocenjuje i da je Hilari Klinton "najopasniji" američki predsednički kandidat po Francusku jer je, kako navodi, bivša američka državna sekretarka povezana sa čitavim nizom američkih odluka koje su svet gurnule u haos.

Hilari Klinton. Foto: Tanjug / AP Hilari Klinton. Foto: Tanjug / AP

Liderka FN izražava uverenje i da će Hilari Klinton nastaviti sa takvom "destruktivnom politikom, politikom sukoba i zatočivanja Evrope u slepi atlanticizam, što predstavlja opasnost po mir u svetu".

Najavila je i da će Francuska priznati Krim u sastavu Rusije, ukoliko ona postane predsednik.

- Jasno vidim takvu mogućnost. U potpunosti je verovatno da će Francuska priznati Krim kao deo Rusije, kada ja postanem šef države - ističe Le Penova, a prenose ruski portali.

Ona napominje da je od samog početka sankcija prema Rusiji Nacionalni front bio protiv tih mera.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9B%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE_%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BE.jpg Foto: Wikipedia/Иерей Максим Массалитин

Popularnost njene stranke u Francuskoj stalno raste: na poslednjim izborima za Evropski parlament dobila je 25,4 odsto glasova birača.

Marin le Pen namerava da učestvuje na predsedničkim izborima 2017. godine. Prema poslednjim anketama, trenutno je druga iza kandidata Republikanske stranke Alena Žipea, dok je njena stranka na poslednjim lokalnim izborima pojedinačno imala najviše glasova.

Predlog da se Krim prizna kao deo Rusije sve češće se čuje u Evropi. Veće italijanske oblasti Veneto usvojilo je rezoluciju u kojoj se nacionalna Vlada poziva da prizna Krim kao deo ruske teritorije, kao i da se ukinu sankcije koje su bile uvedene protiv Moskve.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doxa

    20. maj 2016 | 13:23

    Zena potpuno upravu pogotovo za vesticu Klinton !

  • Mire

    20. maj 2016 | 15:22

    Bilo bi vise nego dobro da partija MARIN LE PEN pobedi u Francuskoj uz njih i PUTINA verovatno bi uspeli vratiti KIM u krilo SRBIJE.

  • Сатана

    20. maj 2016 | 21:10

    Браво Марин! Ти и твој тата сте увек говорили истину и увек сте били уз Србе и Русе!!! Хвала!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA