MAĐARSKA OPOZICIJA NAPALA SVOG PREMIJERA: Zašto kritikuješ Soroša kad te je on školovao?!

Reakcija opozicije je usledila nakon Orbanove izjave da "Mađari i Poljaci sa pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD"

  • 5

Mađarska opziciona Demokratska koalicija (DK), tvrdi da premijer Viktor Orban ima da zahvali upravo Džordžu Sorošu, kojeg kritikuje, na stipendiji za školovanje u Engleskoj.

RUSIJA SPALILA SOROŠEVE KNJIGE: Putin naredio da se uništi više od 500 izdanja

- Premijer Viktor Orban je opet napao svog bivšeg dobročinitelja Džordža Soroša, kojem i on i Mađarska treba da budu zahvalni iz više razloga - saopštila je Demokratska opozicija odgovarajući na Orbanove kritike na račun Soroša u današnjem radio-intervjuu.

"Iza Demokratske stranke vidimo Džordža Soroša. Usta su Klintonova, glas je Sorošov", izjavio je danas Orban.

ISIS OTKRIO AHILOVU PETU EVROPE: Soroš tvrdi da su ovo slabe tačke zapadnog društva

U saopštenju, opoziciona DK, na čijem čelu je nekadašnji premijer Ferenc Ðurčanj, navodi da "Orban može da se zahvali Sorošu za stipendiju u Engleskoj". Dodaje se da su zahvaljujući Soroševom novcu školovani i zvaničnici Jožef Szajer i Žolt Nemet i portparol Orbanove vlade Zoltan Kovač, prenosi agencija MTI.

"Mađarska, koja prolazi kroz postkomunističku tranziciju, ima mnogo razloga da se zahvali Sorošu, a Orban i njegova partija Fides su nezahvalnici i njihova politika je štetna za mađarsko-američke odnose", piše u saopštenju DK.

Foto: Wikimedia/World Economic Forum/Michael Wuertenberg Foto: Wikimedia/World Economic Forum/Michael Wuertenberg

Reakcija opozicije je usledila nakon Orbanove izjave da "Mađari i Poljaci sa pravom zaslužuju više poštovanja aktuelnih i bivših lidera SAD".

Orban je rekao da podržava reakciju bivšeg poljskog premijera Jaroslava Kačinjskog na izjavu bivšeg predsednika SAD Bila Klintona da je demokratija postala "previše problematična" u Poljskoj i Mađarskoj.

DŽORDŽ SOROŠ: Evropa da prihvati MILION AZILANATA GODIŠNJE!

Kačinjski je, naime, poručio Klintonu da bi trebalo da "poseti psihijatra". Prema Orbanovim rečima, moć mađarske opozicije je daleko slabija od političkog uticaja organizacija koje finansira Soroš, piše MTI.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOZA ZEMUNAC

    20. maj 2016 | 16:08

    SOROS JE ZLO. DEMON.

  • Nikolas

    20. maj 2016 | 16:12

    GOSPODIN SOROS (USRA.I NA MADJARSKOM) POMAZE EU DA SE RASPADNE!!! GDE GOSPODIN UMESA PRSTE TU SAMO ON PROFITIRA A IZA NJEGA OSTAJE PUSTOS-COVEK JE GENIJE U TOME!!!!!

  • Hirurg

    20. maj 2016 | 16:29

    Ljudi Soroš je veća opasnost po svjetski mir nego svojevremeno Adolf Hitler zvani Hićo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA