NATO JAČA VOJSKU U ISTOČNOJ EVROPI: Biće raspoređena na granici s Rusijom!

O takozvanim snagama za odvraćanje na Baltiku i u Poljskoj, koje će biti neka vrsta alarma za potencijalne pretnje za NATO, odlučivaće ministri odbrane NATO u junu

  • 13

Britanski ministar spoljnih poslova Filip Hamond izjavio je danas da bi NATO mogao da pojača prisustvo u istočnoj Evropi, precizirajući da bi između 2.500 i 3.500 vojnika moglo da bude raspoređeno duž granice zemalja NATO sa Rusijom.

 

PUTIN OŠTRO: Prisiljeni smo da reagujemo na pretnje NATO!

 

O takozvanim snagama za odvraćanje na Baltiku i u Poljskoj, koje će biti neka vrsta alarma za potencijalne pretnje za NATO, odlučivaće ministri odbrane NATO u junu.

 

Hamond kaže da bi moglo da se radi o četiri, možda pet bataljona koji bi imali funkciju upozoravanja i njihova uloga ne bi bila agresivna, prenosi Rojters.

 

AKTIVIRANJE RAKETNOG ŠTITA U RUMUNIJI: Kremlj tvrdi da je pretnja Rusiji, SAD i NATO ističu da samo štiti Evropu od projektila (FOTO)

 

On je posle sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Briselu, rekao da bi broj vojnika mogao da bude do 3.500, a većinu komandnih pozicija zauzeli bi predstavnici Britanije, Nemačke i SAD.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA