HAOS U BAGDADU: Protesti protiv korupcije, ima i poginulih (FOTO) (VIDEO)

Današnje proteste su organizovali sekularni protestanti, koji pozivaju premijera Hajdera al-Abadija da prevaziđe razmirice među interesnim grupama i frakcijama unutar vlade

  • 0

Najmanje troje ljudi je ubijeno i povređeno pošto je iračka državna vojska koristila bojevu municiju i suzavac protiv anti-vladinih protestanata koji pokušavaju da uđu Zelenu zonu Bagdada (u njoj su smeštene zgrade vlade, ambasade i zvanične rezidencije). Uveden je i policijski čas.

Uglavnom mlađi muškarci iz mase su uzvikivali:

- Ovo je osveta naroda! Nećemo se zadovoljiti korupcijom! - dok su se okupljali izvan žestoko branjenog područja da kritikuju valdu zato što nije prošao zakon o korupciji.

MASAKRIRALI 800 VOJNIKA: Članovi Al Kaide ubijeni u vojnoj ofanzivi!

Današnje proteste su organizovali sekularni protestanti, koji pozivaju premijera Hajdera al-Abadija da prevaziđe razmirice među interesnim grupama i frakcijama unutar vlade.

DŽIHADISTI UBILI OSMORICU HOLANĐANA: Optužili ih za dezertiranje, pa im presudili

Al-Abadija takođe smatraju najodgovornijim za pogoršanje bezbednosne situacije, jer je Islamskoj državi dozvoljeno da sprovede niz smrtonosnih napada u glavnom gradu i drugim mestima.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA