TREBA DA NASTAVIMO DA ŠIRIMO FRONT PODRŠKE: Evo šta je još Milo Đukanović rekao na proslavi 10 godina nezavisnosti Crne Gore (FOTO)

- Ne dešava se često, na Balkanu posebno, da jedan narod mirnim putem rešava tako složena državna pitanja. Zato je ovaj datum jedan od najznačajnijih u celoj crnogorskoj, a možda i balkanskoj istoriji - rekao je premijer Crne Gore

  • 18

Crna Gora proslavlja deceniju nezavisnosti, a tim povodom crnogorski premijer Milo Ðukanović izjavio je večeras da je 21. maj 2006. godine kamen međaš od kojeg se, kako je rekao, meri evropska budućnost Crne Gore.

NOVI PROTESTI U PODGORICI: Demokratski front najavio još veće demonstracije (FOTO) (VIDEO)

- Ne dešava se često, na Balkanu posebno, da jedan narod mirnim putem rešava tako složena državna pitanja. Zato je ovaj datum jedan od najznačajnijih u celoj crnogorskoj, a možda i balkanskoj istoriji - rekao je on okupljenima na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

- 21. maj pre decenije bio je međaš od kojeg merimo korake naše evropske budućnosti. Ovo je prilika da se prisetimo dramatičnih iskušenja. Uspeli smo da kroz konstruktivnu saradnju i prijateljima na svim stranama obezbedimo razumevanje da sami donismo odluke o našoj budućnosti - rekao je Ðukanović.

Printskrin: emptypipes.org Printskrin: emptypipes.org

Milo Ðukanović čestitao Vučiću ubedljivu pobedu na izborima

On je rekao da je Crna Gora mirnim putem obnovila nezavisnost i da gradi mirnu budućnost te da treba da se potrudi "da širi front podrške".

Ðukanović je ocenio da je referendum o obnovi nezavisnosti usledio kao završni čin dugog i kompleksnog procesa osvešćenja i emancipacije crnogorske politike i crnogorskog društva u celini, prenosi CDM.

Takođe je rekao da je Crna Gora pouzdan činilac stabilnosti u regionu, da je posvećena očuvanju i unapređenju dobrosusedskih odnosa i da prednjači na putu evropske i evroatlantske integracije.

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, koji se okupljenima obratio, kako navode crnogorski mediji, "na crnogorskom jeziku", rekao je da Crna Gora danas s pravom ima poštovanje i razumivanje cele Evrope i međunarodne zajednice.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

ĐUKANOVIĆ: Crna Gora će zatvoriti granice ako i drugi to urade

- Mudro i strpljivo ste gradili nezavisnost, bez bespotrebnih žrtava i izgradili dobre odnose sa susedima - kazao je Tusk.

Prema njegovim rečima, samo oni narodi koji pamte su veliki.

Izglasano poverenje Vladi Mila Ðukanovića

- Crna Gora slavi deceniju nezavisnosti. Ova nezavisnost je moguća zato što su Crnogorci zapamtili svoju lepu, a nekad i tragičnu istoriju - rekao je Tusk.

Kako je dodao, o veličini države ne govori prostor, kao što i o veličini naroda ne govori broj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perpetum mobile

    21. maj 2016 | 23:43

    Milo mafijo.....trideset godina mlatis protiv svog naroda.....pozdravio te Sveto Marovic i svi drugi lopovi udruzeni sa albanskom mafijom.....unizio si postenje i junastvo crnogoraca....istorija ce ti suditi i narod......

  • peacemaker

    21. maj 2016 | 23:59

    Crna Gora nikad nije bila dalja Srbiji. Zalosno je to, a isti narod...

  • predator na grani

    22. maj 2016 | 01:44

    Čudi me zašto mila toliko vole crnogorci kad je toliko loš čovek ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA