ĐUKANOVIĆ: Crna Gora će zatvoriti granice ako i drugi to urade

- Ako evropske zemlje, koje se bore protiv migrantske krize, odluče da otvore granice, onda Crnoj Gori ništa drugo ne preostaje nego da isto to uradi - rekao je crnogorski premijer

  • 16
Milo Đukanović, Izbeglice, migranti Foto: Tanjug/AP, Milena Đorđević

Crna Gora će zatvoriti granicu za migrante ukoliko druge zemlje okruženja to učine, izjavio je crnogorski premijer Milo Ðukanović.

TOTALNI HAOS: Slovenija poslala vojsku na granicu sa Hrvatskom

Taj potez bi, kako je naveo, bio neophodan kako Crna Gora ne bi bila preplavljena migrantima i izbeglicama, rekao je Ðukanović za Rojters, a prenela je RTCG.

Britanska agencija navodi da Evropa trpi najveću migrantsku krizu od početka Drugog svetskog rata. Više od million migranata je ušlo u Evropsku uniju prošle godine kroz Balkan.

Rojters podseća da Crna Gora nije bila na toj ruti, ali da postoji mogućnost da se to promeni, jer zatvaranje granice Makedonije prema Grčkoj može da natera migrante da u EU krenu preko Albanije i Crne Gore.

Foto-Ilustracija: Tanjug/AP Foto-Ilustracija: Tanjug/AP

- Ako evropske zemlje, koje se bore protiv migrantske krize, odluče da otvore granice, onda Crnoj Gori ništa drugo ne preostaje nego da isto to uradi. Ali ako Makedonija zatvori granicu prema Grčkoj, onda bi i Crna Gora morala to uradi - rekao je Ðukanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duško

    23. februar 2016 | 22:09

    E mogli bi pre nego li zatvorite granice pozvati ove vase sa skolovanja u srbiji da vam se vrati intelekt u monte negro

  • Ариљац

    23. februar 2016 | 17:49

    Čuj ovoo...Šta ti imaš jado da zatvaraš,pa niko ti i ne ide kroz tvoj kamenjar.I ako udje,nećeš znati kad je ušao a kad je pre izašao...

  • Dag

    23. februar 2016 | 14:11

    Zemlje zapadnog Balkana, uskoro postaju - sabirni centar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA