≫ 

ŠTA SE OVO DEŠAVA SA PLANETOM? Žestoke erupcije vulkana na dva kraja sveta, svuda leševi i evakuacija stanovnika! (FOTO) (VIDEO)

Erupcije vulkana u Indoneziji i Kostariki izazvale su haos među stanovnicima ovih zemalja, a broj poginulih i dalje nije konačan

  • 6

Broj žrtava erupcije vulkana na zapadu Indonezije porastao je na šest, pošto su spasilačke službe našla tela još poginulih ljudi, dok je posle erupcije vulkana Turijalba u centralnom delu Kostarike nedaleko od prestonice Sen Hosea više stotina ljudi je smešteno u bolnice, a delovi grada su pod slojem pepela.

VATRENI PRSTEN PACIFIKA: U ovom delu sveta se dešavaju KATASTROFE, a najgore tek sledi!

Stanovnici San Hosea koji se nalazi na oko 45 kilometara zapadno od vulkana, kažu da je pepeo prekrio zgrade, kuće i automobile i da se oseća miris sumpora.

Građani su zatražili pomoć lekara zbog problema sa disajnim organima i sa kožom, prenosi BBC. Neke škole su zatvorene, a otkazani su i pojedini avionski letovi.

Sa druge strane, vulkan Sinabung u provinciji Severna Sumatra je juče počeo da izbacuje u vazduh oblak pepela visok čak tri kilometra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Taj vulkan vekovima nije beležio nikakvu aktivnost, da bi u erupciji 2010. poginule dve osobe, a 2014. 16 ljudi.

Sve žrtve jučerašnje erupcije su radile na svojim imanjima u selu Gamber, udaljenom oko četiri kilometra od vulkana, dok se na video-snimcima sa mesta erupcije vide mrtve domaće životinje prekrivene vulkanskim pepelom.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Portparol indonežanske Nacionalne službe za vanredne situacije, Purvo Nugroho, izjavio je da za mogućim preživelima i dalje tragaju vojnici, policajci, pripadnici službi za vanredne situacije, kao i dobrovoljci i seljaci.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sinabung je samo jedan od 120 aktivnih vulkana u Indoneziji, zemlji koja je sklona čestim erupcijama pošto se nalazi u takozvanom Vatrenom pojasu Pacifika, nizu vulkana koji okružuju Tihi okean.

Pored dva pomenuta vulkana, proradio je i vulkan Etna u Evropi.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.P.

    22. maj 2016 | 11:03

    Jeeeeeeees! Napokon Zemlja uzvraća udarac! Jeeeeees!!!

  • Mirkoni

    22. maj 2016 | 11:06

    Ima da nas nema ...

  • Velislav

    22. maj 2016 | 18:00

    Šta fali...pa vi veličate ljudska dostignuća, a ovo je jedna od posledica. Angažujte one robote o kojima s ushićenjem pišete da to reše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA