SRBI DIZAJNIRALI NAJVEĆI SVETSKI KRUZER: Danas kreće u prvu plovidbu brod koji će vas očarati! (FOTO) (VIDEO)

Izgradnja "Harmonije mora" je trajala dve i po godine, od čuvenog Titanika je duži za 110 metara, a po veličini je nadmašio i doskorašnjeg vlasnika rekorda, kruzer "Privlačnost mora"

  • 3

Najveći brod na svetu "Harmonija mora" u čijem su dizajniranju učestvovali i Srbi, danas kreće na svoje četvorodnevno krstarenje od Sautemptona do Roterdama. Kompanija "Rojal karibijan" uložila je milijardu dolara u prvu zvaničnu plovidbu ovog kruzera.

PRVI PUT NAKON HLADNOG RATA: Američki kruzer stigao na Kubu posle 40 godina! (FOTO)

Zvanično najveći putnički brod na svetu je prošle nedelje prvi put napustio luku Sen Nazer u Francuskoj gde je sagrađen, i stigao u Sautempton u Engleskoj gde je dočekao svoje prve putnike, prenosi The Guardian.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Dugačak je 362 metra i težak neverovatnih 226.963 tone, a u ponudi ima sadržaje kakve nudi i bilo koji turistički grad u svetu. Podeljen je na sedam tematskih delova unutar kojih su smeštena četiri bazena, kazino, simulator surfovanja, dve stene za penjanje, klizalište, košarkaški tereni i amfiteatar koji može da primi 1.400 ljudi.

PLUTAJUĆI RAJ: Ovo je najluksuzniji kruzer NA SVETU (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U dizajniranju zabavnih sadržaja i tematskih parkova ovog megakruzera učestvovala je i umetnička grupa "Skils divižn" iz Beograda.

Isplovio NAJVEĆI KRUZER SVIH VREMENA: Toliko je veliki da će vas šokirati KAKO putnici dolaze do svojih soba! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izgradnja "Harmonije mora" trajala je dve i po godine, a titulu zvanično najvećeg je dobio zato što je duži za 110 metara od čuvenog Titanika, a po veličini je nadmašio i doskorašnjeg vlasnika rekorda kruzer "Privlačnost mora" sa kojim se nalazi u istoj klasi "Oaza".

KRUZER SA 700 SVINGERA STIGAO DO HRVATSKE OBALE: Ovako izgleda luda žurka u Dubrovniku (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kompanija "Rojal karibijan" ne planira da se zaustavi na ovome, već do kraja 2018. godine najavljuju isplovljavanje još luksuznijeg broda čije se ime drži u tajnosti, na otvoreno more.

Pogledajte šta se sve nalazi unutar ovog giganta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA