PUTNICI SU ŽIVI IZGORELI: Istraga otkrila stravične momente pre pada egipatskog aviona!

- Mogu samo da zamislim šta se dešavalo sa jadnim ljudima. Letelica se brzo napunila dimom i plašim se da se požar veoma brzo proširio po celom avionu - rekao je francuski stručnjak

  • 1

Detaljnom istragom utvrđeno je da je avion egipatske kompanije "Idžipter", koji se sa 66 putnika i članova posade pao u Mediteran, srušio usled požara koji je izbio u letelici. Vatra je izbila tri minuta pre nego što je nestao sa radara, a svi putnici i posada su živi izgoreli u letelici.

SNIMLJEN AVION DOK JE GOREO NA NEBU: Ovo su poslednji trenuci nestale letelice?! (VIDEO)

Ove navode je potvrdila francuska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja. Avijacijski stručnjak Tim van Beveran naveo je da je dim prvi put primećen u 02:26, tri minuta pre nego što se "erbasu" izgubio trag.

NOVO SAZNANJE: U avionu "Idžipt era" se pre pada uključio detektor za dim!

- ACARS sistem, koji šalje podatke o svim promenama na avionu, prvi put je poslao poruku u 02:26. Tada je primećen dim u toaletu letelice koji se nalazi odmah pored kokpita. Minut kasnije, detektovan je dim i u odeljku za elektroniku. Dva minuta kasnije sve jedinice za kontrolu leta otkazuju, a avion počinje da gubi visinu i nestaje sa radara u 02:29 - kazao je Van Beveran.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On dodaje da su putnici sve vreme bili svesni i da je u avionu sigurno vladala neviđena drama.

PRONAĐENI ODSEČENA RUKA, SEDIŠTA I KOFER KAKO PLUTAJU U MORU: Novi detalji o padu aviona (FOTO) (VIDEO)

- Mogu samo da zamislim šta se dešavalo sa jadnim ljudima. Letelica se brzo napunila dimom i plašim se da se požar veoma brzo proširio po celom avionu - kazao je francuski stručnjak.

Vazduhoplovni ekspert David Susi takođe smatra da je požar najverovatniji uzrok pada letelice.

- Mogući uzroci požara su mehanički kvar, kratak spoj, a postoji i mogućnost da je neko namerno podmetnuo vatru - kazao je Susi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On dodaje da činjenica da su podaci slati čak tri minuta ukazuje na to da u "erbasu" nije podmetnuta bomba.

NOVI DETALJI O PADU AVIONA: Satelit ESA snimio mrlju u blizini mesta nesreće, nema preživelih!

- Da je bomba eksplodirala u avionu, raspao bi se u sekundi. U tom slučaju, sistem ACARS ne bi mogao da šalje podatke tri minuta - istakao je avijacijski stručnjak.

Inače, egipatske vlasti prvi put su u subotu objavile fotografije olupine aviona. Na slikama se vide delovi letelice, sedišta i trupa "erbasa", kao i odevni predmeti putnika i pojasevi za spasavanje. Istovremeno, pojedini egipatski mediji objavili su da su pronađene crne kutije, ali to nije potvrđeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    23. maj 2016 | 10:48

    Pre ce biti da je neko namerno izazvao pozar od ovih "bolesnika"sto ubijaju neduzne ljude zarad nekih svojih "visih ciljeva". Jadni ljudi izgubili su zivot na najsuroviji nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA