GRADONAČELNIK DUBROVNIKA NEMA NIŠTA PROTIV SRBA I BEOGRADA: Ovo je jedina istina o njegovom "nacionalističkom ispadu"!

- Nije problem što postoje polasci za Dubrovnik preko Beograda, ali bi bilo idealno kada bi postojala direktna linija, kao što je bilo 80-ih godina, koja bi putnike direktno iz Njujorka prevozila za 8 sati do mora, bez presedanja i maltretiranja - rekao je gradonačelnik Dubrovnika

  • 18

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić izjavio da je neprihvatljivo da nacionalna kompanija "Croatia Airlines" leti za Dubrovnik preko Beograda, ekipa Telegrafa rešila je da proveri ove navode iz prve ruke.

Naime, u izjavi za Telegraf, gradonačelnik Vlahušić naglasio je da su njegove reči izvučene iz konteksta. 

NACIONALISTIČKI ISPAD U DUBROVNIKU? Neprihvatljivo je da turisti iz Njujorka dolaze preko Beograda!

- Moja izjava imala je za cilj da pokrenem domaću kompaniju, da učini nešto po tom pitanju. Nije problem što postoje polasci za Dubrovnik preko Beograda, ja sam za to da postoji što više polazaka sa svih strana ka nama. Ali bi bilo idealno kada bi postojala direktna linija, kao što je bilo 80-ih godina, koja bi putnike direktno iz Njujorka prevozila za 8 sati do mora, bez presedanja i maltretiranja. Na kraju krajeva, Beograd ima direktnu liniju za Njujork, ja sam samo želeo se nešto učini, da je dobije i Dubrovnik - rekao je Vlahušić, ističući da 80 000 ljudi iz pravca Amerike sleti na dubrovački aerodrom na godišnjem nivou.

Foto: croatiaairlines.com Foto: croatiaairlines.com

U intervjuu za hrvatski Portal Oko Vlahušić se osvrnuo na situaciju sa "Croatia Airines"-om koja nije baš sjajna i istakao da je neprihvatljivo da turisti iz Amerike u Dubrovnik dolaze preko Beograda, jer njima plaćaju letove, a ostale svetske kompanije sa kojima sarađuju voze besplatno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jok

    23. maj 2016 | 17:59

    Nema tu nacionalizma nego se samo arapska i hrvatska aviokompanija bore za putinike i pare...

  • Milan KG

    23. maj 2016 | 17:42

    Ne mora svaka izjava da je uperena protiv Srbije. Zamislite da je Beograd u turizmu ono što je npr. Dubrovnik, a iz Nu Jorka nam turisti dolaze preko aerodroma na Krku... Ne bi li mi reagovali potpuno jednako?!?

  • Zzz

    23. maj 2016 | 19:37

    Da volis Srbe, ne bi bio gradonacelnik..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA