≫ 

Niškoj HITNOJ POMOĆI ZAPLENJENA vozila - ZBOG DUGA!

Iako je reč o tzv. nemedicinskim vozilima, odnosno u popis za plenidbu nisu ušli saniteti, nadležni ipak navode da bi, ukoliko Grad kao osnivač ne pomogne, poslovanje ove ustanove moglo biti usporeno, prenose "Večernje Novosti"

  • 1

Sudski izvršitelji su zbog poreskog dugovanja popisali deo voznog parka Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu. Dve stare "zastave" i vozilo marke "nisan" procenili su kao dovoljnu nadoknadu štete u visini od oko nešto više od 1.200.000 dinara koje niška Hitna pomoć duguje Republici na ime poreskih obaveza.

NEZAPAMĆENO: IZVRŠITELJI POPISALI SUDSKU IMOVINU U NIŠU - Sudije "za kaznu" ostaju bez računara? (FOTO)

Iako je reč o tzv. nemedicinskim vozilima, odnosno u popis za plenidbu nisu ušli saniteti, nadležni ipak navode da bi, ukoliko Grad kao osnivač ne pomogne, poslovanje ove ustanove moglo biti usporeno, prenose "Večernje Novosti".

- Onog momenta kada nam je to rešenje doneto postalo je izvršno. Uložili smo žalbu i obavestili Grad, i iako su sanitetska vozila još na broju, a trebovana medicinska sredstva RFZO prebacuje direktno dobavljaču, pružanje usluga građanima biće nesmetano obavljano. Ipak, smatramo da će eventualna plenidba otežati funkcionisanje nemedicinskog dela Zavoda za hitnu pomoć - istakla je Tanja Popović, pomoćnica direktora ove ustanove.

I pored otpuštanja cele Stomatološke službe krajem prošle godine, koja je decenijama radila pri Zavodu, upravo iz razloga što ih država ne prepoznaje kao ugovorene radnike, dugovi niške Hitne pomoći i dalje iznose više od 11 miliona dinara, za koliko im je trenutno račun u blokadi.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

Kako tvrde, to je zbog tužbi radnika za rad preko vikenda, jubilarnih nagrada, ali i plata za neugovorene medicinare u periodu od 2011. do 2015. godine, u šta svakako ne spadaju i zakonske kamate.

O svemu ovome obavešteni su nadležni u gradu Nišu kao i državni organi.

- Mi nemamo novac da izmirimo potraživanja, tako da čekamo odgovor - navodi Tanja Popović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA