≫ 

ZBOG SUMNJE NA TERORIZAM: Vlada Srbije stavila na listu "označenih lica" SAUDIJSKOG ŠEIKA!

Šeik od sredine 2010. vodi bataljon Al kaide, u Avganistanu

  • 0

Vlada Srbije je, na osnovu Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom s ciljem sprečavanja terorizma, stavila na listu "označenih lica" šeika Najefa Salama Muhamada Ujaima al Hababija iz Saudijske Arabije, koji je Al kaidin emir istočne zone Avganistana.

LAŽNI ŠEIK OBIŠAO GRADILIŠTE BEOGRADA NA VODI: Evo kako su reagovali Beograđani! (FOTO) (VIDEO)

Kako se navodi u rešenju od 17. maja koje je postavljeno na sajtu Vlade, šeik Al Hababi rođen je 1980. ili 1981. godine i koristi više lažnih imena - Faruk al Kahtani, Faruk al Katari, Faruk al Kahtani al Katari, Šeik Faruk al Kahtani, Šaik Imran Farouk, Šeik Farok al Katari, prenosi "Alo!".

Navodi se da mu je nacionalnost saudijska, a da poseduje katarski pasoš izdat 3. maja 2007. godine, sa trenutnom adresom u Avganistanu, gde je od sredine 2010. vodi bataljon Al kaide.

U rešenju Vlade navodi se da je Komitet UN 28. marta ove godine odobrio upis Al Hababija u Listu sankcija za "Islamsku državu" i Al Kaidu protiv pojedinaca, grupa, preduzeća i entiteta koji podležu zamrzavanju imovine, zabrani putovanja i embargu na oružje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA