≫ 

GROMOVI KOJI UBIJAJU PO EVROPI, PRETE I BALKANU: Žuti alarm u Hrvatskoj, a evo šta čeka Srbiju!

- Od nedelje se očekuje nešto lošije vreme, sa pljuskovima, ali tek od četvrtka možemo očekivati nevreme praćeno grmljavinama. U nekim delovima Srbije će biti većih grmljavinskih nepogoda sa olujnim vetrom, pa čak i gradom - rekli su iz Republičko-hidrometeorološkog zavoda za Telegraf

  • 15

Širom Evrope, u Francuskoj, Nemačkoj i Poljskoj, došlo je do nepogoda koje su rezultirale smrtnim ishodom. Jedan muškarac je poginuo, a na desetine je povređeno u udarima gromova.

Ovo nas je navelo da se zapitamo ima li opasnosti od ove nepogode i u Srbiji?

DANAS U SRBIJI LETNJE TEMPERATURE: Temperatura do 33 stepena

U Hrvatskoj je zbog jakih oluja već danima na snazi - žuta uzbuna, a mnoge plaši da bi ovakvo nevreme moglo stići i u našu zemlju.

Međutim, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda su rekli da nema razloga za brigu i da su ovakve promene vremena normalne za mesec maj.

U junu možemo očekivati sličnu situaciju, jer je taj mesec, u proseku, period sa najviše pljuskova i grmljavina.

Foto:  Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Od nedelje se očekuje nešto lošije vreme, sa pljuskovima, ali tek od četvrtka možemo očekivati nevreme praćeno grmljavinama. U nekim delovima Srbije će biti većih grmljavinskih nepogoda sa olujnim vetrom, pa čak i gradom - rekli su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Telegraf.

Meteorolog Nedeljko Todorović je za Telegraf rekao da se tek u periodu od 10. do 17. juna može očekivati nešto stabilnije vreme, sa ređim pojavama pljuskova i grmljavina.

- Do 10. juna možemo da očekujemo nestabilno i promenljivo vreme sa pljuskovima i grmljavinom, ali sredinom meseca Srbiju očekuje stabilnije i toplije vreme. Ovakva vremenska prognoza u junu ne treba da nas čudi - rekao je Todorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alien resurrection

    29. maj 2016 | 12:49

    To ameri rade sa haarpom .

  • Dzoni

    29. maj 2016 | 13:08

    Vi za naredna dva sata ne znate prognozu a ne za cetvrtak...

  • Alien resurrection

    29. maj 2016 | 15:47

    To ameri rade sa haarpom i tačka !!!! Poverujte više u taj glupi harp to nije teorija zavere nego istina .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA