SRPSKI PILOT VLADIMIR PRIZEMLJIO JE OVAJ AVION, a sad je stigla kazna teroriste koji su postavili BOMBU

Pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je upravljao tim avionom, uspeo je bezbedno da ga spusti na aerodrom u Mogadišu uprkos tome što je eksplozija raznela deo trupa kod desnog avionskog krila

  • 0

Vojni sud u somalijskoj prestonici Mogadišu je danas osudio na doživotnu kaznu zatvora dvojicu muškaraca proglašenih krivim za postavljanje bombe u avion "Dalo erlajnsa", kojeg je srpski pilot uspeo prinudno da spusti uprkos velikoj rupi u trupu aviona.

SRPSKI HEROJ VLADIMIR: Sve možemo da uvežbamo, samo BOMBU i adrenalin ne

Do eksplozije je došlo u avionu "erbas A321-111" somalijske aviokompanije sa 75 putnika i članova posade, nedugo posle poletanja sa aerodroma u Mogadišu 2. februara, prenela je agencija AP.

Pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je upravljao tim avionom, uspeo je bezbedno da ga spusti na aerodrom u Mogadišu uprkos tome što je eksplozija raznela deo trupa kod desnog avionskog krila.

DETALJI DRAME SRPSKOG PILOTA: Bomba bila skrivena u laptopu?

Bivši bezbednosni službenik tog aerodroma Abdiveli Mohamed Maov je osuđen zbog izrade bombe koja je izazvala eksploziju u avionu, a koja je bila sakrivena u laptop računaru. Drugi osuđeni, Arejs Haši Abdi, osuđen je u odsustvu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U eksploziji, za koju je odgovornost preuzela ekstremistička grupa Al-Šabab, poginuo je jedan putnik, Abdulahi Abdisalam Borle, za kojeg se sumnja da je uneo bombu u avion.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nedugo posle eksplozije je u jednom gradu severno od Mogadiša pronađeno telo za koje se veruje da pripada Borleu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA