DIRLJIV SUSRET POLICAJCA I DEČAKA: Lazar zagrlio svog spasioca koji ga je izvukao iz zapaljenog auta (FOTO)

Policajac će uskoro obići i drugog mladića koga je spasio, Nikolu Krstića (20) koji se od zadobijenih povreda oporavlja kod kuće

  • 5

Policajac Žarko Stojković, koji je spasio od stravične smrti dvojicu mladih Nišlija danas je u niškoj bolnici posetio jednog od njih, šesnaestogodišnjeg Lazara Jovanovića. Uskoro planira da obiđe i drugog, Nikolu Krstića (20) koji se od zadobijenih povreda oporavlja kod kuće.

Samo zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti policajca, ova dvojica mladića su u nedelju ujutro preživela stravičnu saobraćajku u niškom selu Popovac, kada je "škoda" kojom je upravljao Nikola sletela s puta, zapalila se, a onda udarila u vozilo Žarkovog sina, koje je takođe potpuno izgorelo.

- Poznaješ li me Lazare ? – upitao je Žarko dečaka, koji mu se bacio u zagrljaj tek kada mu je policajac kazao da ga je on spasio jer se, kako kaže, nesreće uopšte ne seća.

ISPOVEST POLICAJCA JUNAKA: Kako sam izvukao dva mladića iz zapaljenog automobila i sprečio horor! (FOTO)

- Vraćali smo se sa žurke u selu Vrtište. Šta se desilo ne znam jer sam gledao u mobilni telefon. Osetio sam samo udarac i ničeg se više ne sećam, dok me nisu uneli u Hitnu pomoć. Hvala vam što ste mi spasili život, tek kada sam video slike spaljenih kola, shvatio sam koliko je malo nedostajalo da nastradamo - kazao je Lazar hrabrom policajcu.

Uz Lazara je neprestano čitava njegova porodica. Njegov deda Tomislav Mitrović ne odvaja se od dečakovog kreveta.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Tog jutra sam prošao tim putem i video spaljena vozila, pomislio sam:

- Ovde niko nije ostao živ. Ugledao sam Jovicu, Žarkovog sina i pitao sam ga šta se desilo. On mi je kazao da su neka deca napravila udes, da je jedno iz Novog Sela, a drugo, neki šesnaestogodišnji Lazar iz Čokota. Kad sam to čuo, udario sam se u glavu i zavikao :

- Pa, to je moj unuk – priča Lazarev deda. Dodaje da porodicu Stojković poznaje od ranije i da ih je uvek smatrao jako dobrim ljudima.

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV VRŠNJAČKOG NASILJA: Omladina Niša se nadmetala u znanju i sportskim veštinama (FOTO)

- Žarka je Bog poslao da mi spasi unuka. Ne bi svako ušao u vatru, bilo je tu i drugih ljudi koji su samo gledali. Reći "hvala" je malo za ono što je on za nas učinio, mi njemu možemo da zahvalimo samo večnim prijateljstvom – rekao je Tomislav.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović saopštio je da je zahvaljujući intervenciji policajca, Lazar zadobio samo lake povrede u vidu oguljotina i površinskih opekotina.

POZNANICI ŠOKIRANI, PORODICA NE ŽELI DA GOVORI: Detalji jezive tragedije u požarevačkom zatvoru

- Njegove povrede su uspešno sanirane i on će već sutra biti otpušten na kućno lečenje - kazao je Radovanović.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA