≫ 

ISPOVEST POLICAJCA JUNAKA: Kako sam izvukao dva madića iz zapaljenog automobila i sprečio horor! (FOTO)

Od oba vozila ostala je samo gomila spaljenog metala, ali zahvaljujući Žarku Stojkoviću mladići su prošli samo sa lakšim povredama

  • 9

Policajac Žarko Stojković, rizikujući život sprečio je da dvadesetogodišnji Nišlija N. K. i njegov šesnaestogodišnji prijatelj živi izgore jer ih je izvukao iz automobila koji se zapalio nakon saobraćajne nezgode.

PREINAČENA PRESUDA BAHATOM VOZAČU: Umesto "nanogice", deset meseci zatvora! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Stravična nesreća dogodila se jutros u 1 i 45 minuta u niškom selu Popovac baš ispred kuće porodice Stojković, kada je vozilo "škoda fabia" kojim je upravljao N. K. sletelo s puta, udarilo u banderu i zapalilo se a zatim se zabilo u "ford fiestu", vlasništvo policajčevog sina. Od oba vozila ostala je samo gomila spaljenog metala, ali zahvaljujući Stojkoviću mladići su prošli samo sa lakšim povredama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Stojković, inače pripadnik PU Niš zadužen za bezbednost na Železničkoj stanicu u Popovcu svoj podvig komentariše skromno.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Iz sna me je trgnuo strašan prasak, istrčao sam iz kuće i video kako gore dva vozila. Nisam ni trenutka razmišljao, pritrčao sam, otvorio vrata automobila u plamenu i video dva mladića koji nisu ni pokušavala da izadju. Sedeli su kao skamenjeni, dok ih je plamen obavijao. Jednom od njih su noge gorele dok sam ga iznosio, drugi je bio krvav....plamen se vio do neba, sve je prštalo, tako nešto u životu nisam video. Tek sada sam svestan da smo svi mogli da stradamo, samo Bog mi je dao snagu da ih izvučem a njima je izgleda bilo suđeno da ne poginu - priča hrabri policajac.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Njegov sin Jovica gasio je požar do dolaska vatrogasaca, ali uprkos njegovim naporima, oba vozila su pretrpela totalnu štetu.

- Juče sam uzeo taj auto, dao sam za njega tri i po hiljade evra. Tek je ocarinjen, još nije ni registrovan, ko zna da li ću uopšte uspeti da naplatim štetu. Opet, dobro je što se na tome završilo, što niko nije poginuo - priča Jovica dok pokazuje banderu u koju su mladići udarili nakon što im se vozilo zapalilo. Dodaje, da su na ovom mestu česte saobraćajne nezgode zbog čega bi bilo potrebno postaviti ležeće policajce.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

N. K. je nakon zbrinjavanja u niškom Kliničkom centru otpušten na kućno lečenje dok je njegov maloletni prijatelj zadržan na Dečjoj hirurškoj klinici.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • G1ŠKA

    29. maj 2016 | 20:20

    Bravo kralju svaka cast,ajde sad mup da nagradi coveka.

  • Pobra slavisa

    31. maj 2016 | 00:00

    Pobro svaka cast PU Urosevac

  • Vlada

    29. maj 2016 | 21:39

    Hitna pomoc je izvukla momke a ne ovaj. Kiti se tudjim perjem. Nepropisno ke parkirao auto i sam je kriv sto mu je izgoreo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA