≫ 

PUTIN IMA DOSAD NEVIĐENO ORUŽJE, ELEKTROMAGNETNI TOP: Ispaljuje smrtonosne projektile (VIDEO)

Na snimku se vidi testiranje američkog magnetnog topa, koji smrtonosne projektile ispaljuje supsersoničnom brzinom od čak 8.046 kilometara na sat. Rusija je smislila odgovor na ovo...

  • 14

Zamenik predsednika odbrambenog komiteta Saveta federacije Rusije Franc Klincevič je izjavio da ova zemlja uveliko radi na izradi oružja koje liči na američki elektromagnetni šinski top. Međutim, malo je verovatno da ova vrsta naoružanja može u potpunosti da zameni tradicionalno oružje, prenose ruski mediji.

SVI SE PLAŠE RUSKOG TEMINATORA 3: Evo zašto su generali NATO zabrinuti

Američki list „Volstrit džurnal“ objavio je snimak na kojem se vidi testiranje američkog magnetnog topa, koji smrtonosne projektile ispaljuje supsersoničnom brzinom od čak 8.046 kilometara na sat.

- Ova vest za nas nije iznenađenje. Mi već uveliko radimo na izradi sličnog naoružanja - istakao je ruski senator.

Glavni problem ovog topa jeste prevelika cena njegova proizvodnje, tako da će trebati vremena od prvog testiranja do masovne produkcije.

Ovo naoružanje moglo bi da se koristi kako bi se osigurala bezbednost zemalja Baltika, a koristilo bi se i za zaštitu od Kine. Međutim, kako se navodi, Pentagon je zabrinut da bi to moglo da bude shvaćeno kao narušavanje ravnoteže snaga, te bi Moskva i Peking zbog toga mogli da izazovu određene geopolitičke sukobe, prenosi  "Volstrit žurnal".

- To što SAD nameravaju da iskoriste rejlgan na frontu protiv Rusije i Kine govori o tome da pokušavaju da nas uvuku u trku u naoružanju - smatra Klincevič.

On je dodao da čak i da SAD uspeju da naprave pomak u praktičnoj primeni novog naoružanja, Moskva neće biti primorana da na to odgovori istom merom — Rusija ima dovoljno drugog naoružanja koje bi u tom slučaju moglo biti iskorišćeno.

- Ukratko, situacija je pod kontrolom - zaključio je Klincevič.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hophop

    31. maj 2016 | 14:41

    Ide Putin da osvaja divlji ZAPAD!

  • Antirat

    31. maj 2016 | 14:40

    Sta sa time? U nove pobede?

  • Gardista

    31. maj 2016 | 12:39

    Stalno pratim razvoj naoruzanja kako Rusije tako i SAD pa ova tehnologija je nesto novo ali za sad ne primenjiva. Pitanje je. Kako ce te te topove zastititi od unistenja? Nekako vam to dode kao i sa steltom i Budanovcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA