Evropska noć muzeja u Negotinu

U subotu, 21. maja 2016. godine, u okviru manifestacije "Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10" i "Majskih svečanosti", Muzej Krajine obeležio je 12. evropsku noć muzeja

  • 0

Program je, u prisustvu mnogobrojne publike, započeo u centralnoj zgradi Muzeja Krajine koncertom učenika osnovne i srednje muzičke škole "Stevan Mokranjac", a nakon koncerta je muzejski savetnik arheolog Muzeja Krajine, Gordan Janjić održao jednočasovno predavanje o arheološkom lokalitetu Vrelo - Šarkamen.

Foto: Promo/Negotin.rs Foto: Promo/Negotin.rs

U isto vreme su deca iz likovne škole Isidore Živković, u stalnoj postavci Muzeja Hajduk Veljka, crtali objekte muzeja i ličnosti kojima su naši muzeji posvećeni, dok je naša poznata operska pevačica Iva Mrvoš, u galeriji Muzeja Hajduk Veljka, držala školu pevanja sa negotinskom decom.

Foto: Promo/Negotin.rs Foto: Promo/Negotin.rs

Posetioci su mogli da uživaju u zvucima operskih arija koje su izvela deca škole pevanja Ive Mrvoš, kao i u izložbi fotografija polaznika likovne škole Isidore Živković.

U nastavku programa, mnogobrojnim zainteresovanim posetiocima Noći muzeja, predstavljena je izložba fotografija Foto kluba "Negotin" koju je, ispred Muzeja Krajine i Doma kulture "Stevan Mokranjac", otvorio magistar Milan Radosavljević.

Foto: Promo/Negotin.rs Foto: Promo/Negotin.rs

Ovogodišnja 12. evropska noć muzeja u Negotinu završena je rok koncertom grupe "Storm".

(Telegraf.rs/Izvor: Negotin.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA