UniCredit Banka podržala mala preduzeća za nabavku opreme

UniCredit Banka je za preduzetnike i zadruge, mala i mikro preduzeća obezbedila izuzetno povoljne uslove finansiranja u dinarima i evrima

  • 0

UniCredit Banka se i ove godine uključila u Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom privrede i Razvojnom agencijom Srbije.

U okviru ovog programa, UniCredit Banka je za preduzetnike i zadruge, mala i mikro preduzeća obezbedila izuzetno povoljne uslove finansiranja u dinarima i evrima.

UniCredit banka učestvuje u Programu dugoročnog stambenog kreditiranja profesionalnih vojnih lica

Minimalno učešće klijenta iznosi pet odsto od neto vrednosti predmeta nabavke, dok Ministarstvo odobrava bespovratna sredstva u iznosu od 250.000 do 2.500.000 dinara, a koja čine 25 odsto neto vrednosti opreme ili mašina. Za preostalih 70 odsto neto vrednosti UniCredit Banka je pripremila uslove finansiranja za periode otplate u rasponu od 18 do 60 meseci.

Kada je u pitanju period otplate od 18 meseci, varijabilna nominalna kamatna stopa se formira kao zbir 1M BELIBORA i margine od 0,5 odsto i trenutno iznosi 3,62 odsto godišnje.

Printskrin: Youtube/ Arbeiter Samariter Bund South East Europe Printskrin: Youtube/ Arbeiter Samariter Bund South East Europe

UniCredit Banka nastavila sa unapređenjem poslovanja

Pored toga, klijenti mogu da se opredele i za fiksnu kamatnu stopu kada je finansiranje u dinarima u pitanju i u tom slučaju kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 5,20 procenata. Za finansiranje u evrima, na period otplate od 18 meseci, fiksna nominalna kamatna stopa iznosi 2,50odsto godišnje. Banka je takođe klijentima obezbedila i grejs period od šest meseci.

Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora UniCredit Banke zadužen za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva je u vezi sa učešćem u Programu izjavio:

- Veoma sam zadovoljan što naša banka, iz godine u godinu, učešćem u ovom i sličnim programima Vlade, potvrđuje svoju snažnu posvećenost ekonomskom razvoju mikro i malih preduzeća u Srbiji. Kroz ovaj Program pružaćemo finansijsku podršku segmentu srpske privrede koji je prepoznat kao segment sa značajnim potencijalom za rast. Finansiranjem preduzetnika i zadruga, malih i mikro preduzeća želimo da doprinesemo daljem unapređenju efikasnosti njihove proizvodnje, internacionalizaciji njihovog poslovanja i otvaranju novih radnih mesta - rekao je Verdoša.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA