UniCredit Banka nastavila sa unapređenjem poslovanja

Tokom prva tri kvartala 2015. godine, UniCredit Bank Srbija je uspela da zadrži svoju poziciju solidnog i pouzdanog igrača, uprkos svim turbulencijama koje i dalje karakterišu domaće poslovno okruženje

  • 0

Zahvaljujući unapređenju procesa i plasiranju dodatnih proizvoda i usluga, kreiranih u skladu sa potrebama naših klijenata, banka se učvrstila na trećoj poziciji kada je u pitanju ukupna aktiva.

Vodeći se sistemom vrednosti matične grupacije, UniCredit Banka poseban akcenat u poslovanju stavlja na unapređenje zadovoljstva klijenata, kroz nastavak implementacije novog servisnog modela na skoro celokupnu mrežu ekspozitura širom Srbije.

Pored toga, proizvodi skrojeni po meri i usklađeni sa potrebama različitih segmenata klijenata, dodatno su doprineli uvećanju baze klijenata za preko 21%, tako da ukupan broj klijenata premašuje 275.000.

Kao posledicu toga imamo i rast klijentskih depozita od 21% u poređenju sa istim periodom prethodne godine, čiji iznos prevazilazi 147 milijardi dinara.

Uprkos tome što je lokalno tržište karakterisao nedostatak kreditno sposobne tražnje, obezbedili smo odgovarajuće klijente i nastavili da pokazujemo svoju posvećenost i spremnost da podržimo budući očekivani razvoj zemlje i finansijske potrebe klijenata.

Volumen ukupnih neto kredita na kraju  trećeg kvartala 2015. godine prevazišao je iznos od 177 milijardi dinara, što predstavlja rast od 13% u poređenju sa trećim kvartalom 2014. godine. Ovakav trend rasta u depozitima i kreditima obezbedio je još stabilniju finansijsku poziciju banke, dok rast komercijalnih volumena nadmašuje rast prihoda od kamata i naknada usled sveukupnog smanjenja marži.

S druge strane, rast ukupnih troškova za 9% je posledica rasta broja zaposlenih, dodatnih investicija u infrastrukturu banke i unapređenje poslovanja. Naime, bez obzira na sveukupan negativan trend na tržištu, povećan je broj zaposlenih za 6% na 1.124.

Klaudio Ćezario, predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija je izjavio - Ovi rezultati su još jedan dokaz da ostajemo prepoznati kao pouzdani partneri kako stanovništva, tako i privrede. Zahvaljujući nizu angažmana sa finansijskim institucijama, kao što su Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE), Fond za razvoj opštinske infrastrukture (MIDF) i drugi, na srpsko tržište smo plasirali zaista inovativne proizvode po povoljnijim uslovima kojima je obezbeđen dalji razvoj realne ekonomije i lokalnih zajednica u kojima poslujemo.

Naročito smo ponosni na to što smo u značajnoj meri smanjili kamatne stope na dinarske pozajmice, zahvaljujući smanjenju referentne kamatne stope od strane Narodne banke Srbije, kao i stabilnosti domaće valute. Ovo je još jedan način podrške “dinarizaciji” tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA