PRIPREMA ZA PRIJEMNI I DO 80.000 DINARA: Najskuplji tehnički fakulteti, društveni najjeftiniji

Najskuplji časovi pripremne nastave za prijemni ispit su na tehničkim fakultetima, dok najmanje novca za pripremu izdvajaju maturanti koji se opredele za društvene nauke

  • 7
Filozofski fakultet prijemni ispit FOTO: Telegraf

Pripremna nastava na fakultetima Beogradskog univerziteta već je uveliko počela, najskuplji časovi su na tehničkim fakultetima, dok najmanje novca za pripremu izdvajaju maturanti koji se opredele za društvene nauke.

BESPLATNA PRIPREMA ZA MALU MATURU SAMO NA TELEGRAFU: Maturanti, ovako ćete najbolje spremiti prijemni ispit

Na Elektrotehničkom fakultetu organizovana je pripremna nastava iz matematike i fizike, a cena oba kursa je 80.000 dinara za maturante koji plaćaju na rate ili 72.000 za one koji plaćaju ođednom. Maturantima je ostavljena mogućnost da se opredele da li žele da pohađaju oba kursa ili samo jedan čija je cena 40.000 dinara na rate ili 36.000 dinara odjednom.

Na Matematičkom fakultetu pripremna nastava je počela u februaru, a cena kursa je 25.000 dinara. Za kandidate koji su prva tri ražreda srednje škole imali peticu iz matematike priprema košta 20.000 dinara.

DA LI STE DOVOLJNO PAMETNI ZA OKSFORD? Uradite ovaj test i saznajte!

Asistent na Katedri za verovatnoću i statistiku Filip Samardžić kaže da je nastava organizovana subotom, a da su u toku prijave za probni test koji je zakazan za 4. jun.

- Na probni prijemni mogu da izađu i provere svoje znanje i maturanti koji nisu išli na pripremnu nastavu - rekao je Samardžić Tanjugu i dodao da izlazak na probni test košta 2.000 dinara.

Foto: Tanjug/ Dusan Mitic Foto: Tanjug/ Dusan Mitic

On kaže da se na Matematičkom fakultetu mogu pripremati svi maturanti koji žele da upišu tehničke fakultete, gde se na prijemnom polaže matematika.

OVAJ TEST JE ZAPALIO SRBIJU: Pokušajte da rešite pitanja zbog kojih su studenti u strahu da li će upisati fakultet!

Pripremna nastava na Ekonomskom fakultetu kosta 5.200 dinara, dok je na Pravnom fakultetu 10.000 dinara, a nastavom je obuhvaćeno gradivo iz Istorije, Srpskog jezika i Ustava i prava građana.

Mašinski fakultet organizuje pripremu svake subote od 10 do 13 sati, koja košta 20.000 dinara i može se platiti na pet rata.

DIF KOD MARAKANE, A VETERINARSKI KOD ZOO VRTA? Gde biste vi premestili koji fakultet?

Za pripreme na Fakultetu organizacionih nauka budući brucoši moraju da izdvoje 26.000 dinara, a probni prijemni ispit iz matematike organizovan je 11. i 23. juna, dok je test opšte informisanosti zakazan za 18. jun. Na probni prijemni mogu izaći svi koji su zainteresovani da upišu taj fakultet, a izlazak košta 3.500 dinara, dok maturanti koji pohađaju pripremnu nastavu imaju popust i za njih je 2.400 dinara, dok je test opšte informisanosti 1.500 dinara.

Foto: sxc.hu/kristja Foto: sxc.hu/kristja

Na FPN pripremna nastava počinje 4. juna i trajaće do 10. juna, a košta 17.000 dinara.

Medicinski fakultet organizuje pripremnu nastavu iz biologije i hemije koja košta 33.000 dinara po predmetu, odnosno 66.000 dinara za one srednjoškolce koji se opredele da pohađaju časove iz oba predmeta. Nastava se održava subotom po tri školska časa.

Prethodnih godina Arhitektonsti fakultet imao je najskuplju pripremnu nastavu, jer su maturantima koji žele da ga upišu organizovani časovi crtanja, jer je crtanje bilo sastavni deo prijemnog ispita. Prijemni je promenjen od prošle godine, tako da se umesto crtanja polaže test informisanosti, te se pripremna nastava više ne organizuje na tom fakultetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invi

    2. jun 2016 | 17:05

    Treba i vise da kosta jer fakulteti su sad prava stvar.za ovo su se borili studenti da ne bude besplatno skolovanje.Sloba nije valjao evo sad imate bolje zato i cutite i ne bunite se

  • ÔDragan

    2. jun 2016 | 17:35

    Ne valja vam tito,koji je imao dzabe skolovanje,i ne valjamvam slobo,evo demokratski plati i klati,ko ima lovu kupuje diplomu ,ko nema neka kopa i sadi maline.

  • Kole

    2. jun 2016 | 17:30

    I opet ce tatini i mamini sinovi i princeze da upisuju i satro zavrse skolovanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA