SNAŽNO NEVREME POGODILO AUSTRALIJU: Tri osobe stradale, na stotine evakuisano! (VIDEO)

Na oko 120 kilometara južno od Sidneja danas je u potoku pronađeno telo jednog muškarca (65), dok je telo još jednog muškarca pronađeno u kamionu, kojeg je odnela poplavna voda u Lepingtonu, jugozapadnom predgrađu Sidneja

  • 0

Najmanje tri osobe poginule su u poplavama, koje je tokom vikenda izazvalo snažno nevreme na istočnoj obali Australije, dok je više stotina priobalnih stanovnika evakuisano zbog jakih pljuskova i okeanskih talasa, visokih i do 12 metara.

TRAGEDIJA ZADESILA CELU EVROPU: Jedan poginuo, desetine povređene od udara groma!

Više od 85.000 domova i poslovnih objekata ostalo je bez struje, brojne primorske kuće su poplavljene, a visoki talasi izazvali su i ozbiljne erozije plaža, preneo je AP.

Na oko 120 kilometara južno od Sidneja danas je u potoku pronađeno telo jednog muškarca (65), dok je telo još jednog muškarca pronađeno u kamionu, kojeg je odnela poplavna voda u Lepingtonu, jugozapadnom predgrađu Sidneja, saopštila je policija Novog Južnog Velsa.

Jedan muškarac (37) stradao je u australijskoj prestonici Kanberi kada su poplavne vode prevrnule i odnele njegov kamion, preneo je AP.

Spasilačke ekipe pružile su pomoć oko 300 osoba u poplavljenim područjima širom Novog Južnog Velsa, saopštila je državna agencija za vanredne situacije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA