Zbog AJKULA, zabranjeno kupanje u jednom od omiljenih SRPSKIH LETOVALIŠTA

Napad ajkule se dogodio u popularnoj turističkoj oblasti Ajin Sokna, 120 km istočno od Kaira, a zvaničnici vode intezivnu istragu o ovom slučaju

  • 8

Egipat je uveo zabranu plivanja i ribolova u trajanju od 15 dana u blizini popularne destinacije Ain Sokna na Crvenom moru, gde je prošlog vikenda ajkula napala kupača.

OPASNOST OD ZIKA VIRUSA NA PLAŽAMA JUŽNE EVROPE: Na ovim letovalištima komarci šire bolesti, ČUVAJTE SE!

Zvanicnici Ministarstva životne sredine saopštili su da je razlog što su se ajkule približile obali - kombinacija ribolova i kupanja na istom mestu, prenosi AP.

Napad ajkule se dogodio u popularnoj turističkoj oblasti Ajin Sokna, 120 km istočno od Kaira. Zvaničnici, koji vode istragu o ovom slučaju, su izjavili da je napad ajkule posledica toga što je jedan Egipćanin plivao u blizini mamaca koje su postavili ribari.

Iako su napadi ajkula vrlo retki u Egiptu, hotelima u celog oblasti je naloženo da angažuju stražare na svojim plažama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    6. jun 2016 | 17:07

    u Egiptu ajkule vrebaju i sa kopna

  • Ja

    6. jun 2016 | 17:48

    Pa ista prica je i sa Jadranom..Dok smo bili jedna zemlja,cutalo se o tome,naravno zbog turizma,i zarade.Ali,mamo,malo,pa se pisalo,kako je nekog"punijeg"Nemca ubila ajkua.A nikada se nije govorilo koja vrsta,i slicno.E,pa ljudi moji,mozda zvuci neverovatno,ali u pitanju je velika bela ajkula.Pored velikih okeana,cudno,ali ima ih u celom Sredozemnom moru.Osim u Crnom moru,posto je dosta izolovano.A ovaj napad u Crvenom moru neka ne tesi turiste koji idu u Egipat na onu drugu obalu(sredozemnu),upravo i tamo ima ajkula..

  • MrX

    6. jun 2016 | 16:52

    Ne ulazim dok ne vidim keramičke pločice u vodi! Ko normalan još ide mečki na rupu???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA