Potvrđena optužnica protiv Kapetana Dragana!

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac na osnovu uvida u dokaze koje je skupila odbrana Kapetana Dragana, veruje da će biti oborene sve tačke optužnice

  • 25

Županijski sud u Splitu potvrdio je optužnicu protiv Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, koji se tereti za ratni zločin nad hrvatskim vojnicima i civilima tokom rata u Hrvatskoj, rekao je Srni direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac.

Štrbac objašnjava da posle ove odluke splitskog suda nema žalbe, a odluka se dostavlja u pisarnicu.

Kapetanu Draganu produžen istražni zatvor!

Pripremno ročište, koje je zatvoreno za javnost, trebalo bi da bude zakazano mesec dana posle dostavljanja odluke u pisarnicu. Nakon toga zakazuje se i datum glavnog pretresa.

S obzirom na godišnje odmore, pripremno ročište moglo bi da bude održano do polovine jula, a početak glavnog pretresa krajem avgusta ili početkom septembra - rekao je Štrbac.

Dragan Vasiljković, Kapetan Dragan Foto: Profimedia

KAPETAN DRAGAN ČEKA OPTUŽNICU: U zatvoru mu nedostaju GITARA i KOMPJUTER!

Na osnovu uvida u dokaze koje je skupila odbrana Kapetana Dragana, Štrbac kaže da veruje da će biti oborene sve tačke optužnice.

Kapetan Dragan se optužnicom tereti za ubistvo civila u akciji jedinice "Knindže" u okolini Gline 1991. godine, za maltretiranje hrvatskih zarobljenika u junu i julu iste godine na Kninskoj tvrđavi, kao i za mučenje i ubistvo dva zarobljena hrvatska vojnika kod Benkovca.

Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR Foto: Tanjug/FaH/Damir SENCAR

Ovako sada izgleda KAPETAN DRAGAN, koji je danas IZRUČEN HRVATSKOJ (FOTO)

Vasiljković se ranije izjasnio da nije kriv, i nije prihvatio bilo kakve razgovore o priznanju krivice sa hrvatskim tužilaštvom. Uhapšen je u Pertu u Australiji 2006. godine, a Hrvatskoj je izručen u julu 2015. godine i od tada je u istražnom zatvoru u Splitu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    13. jun 2016 | 13:51

    E moj KEP za kog si ti ratovao za ljude koji su svoje najvece heroje zrtvovali Od Misica kome su sudili radikali Pasicevi u Parizu pa do sada Sto vrli novinari ne podsete ove sa pilecom pamecu da su muslimane Fikreta Avdica zrtvivali a ovi su bili uz srbe Zatim su Republiku Srpsku Krajinu prodali za 300 cisterni goriva Ima toga jos ali me mrzi da nabrajam jer znam da necete da objavite Lazove istina boli

  • Ljuba

    13. jun 2016 | 13:41

    Meni se cini da ko god se borio za interese Srba ili Srbije, taj je mogao da dobije samo probleme u zivotu i obesmisljenost svog cinjenja. To je upravo podvig koji nam je nacisticki zapad nametnuo sto preko svog nasilja, sto preko pete kolone, a to je stavljanje do znanja, da za njih ne postoje Srbi i interesi Srbije vec samo zapadni nacisticki interesi a oni kazu Srbi ne postojite, mozete samo da budete sluge, roblje ili da se ubijete sami. Jedino taj casni izbor nam ostavljaju uzviseno i dobronamerno. E naravno tu su oni iz pete kolone koji ce tu uzvisenost razumeti na najbolji moguci nacin uz poneku kintu za socijalne potrebe ili ce nam kroz takozvanu pseudo pravnu instituciju poput Haga omoguciti dozivotnu prehranu na robiji na kojoj bi smo mogli i da im se duboko zahvalimo ! ?

  • Miomir Ostojic Osa

    13. jun 2016 | 13:35

    Nevin čovek lezi u hrvatskom kazamatu, a neznam da li mu je pruzena adekvatna zastita od države za koju je bio spreman dati svoj život, ako nije potrudite se političari sram vas bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA