IZETBEGOVIĆ SE POKLONIO SRPSKIM ŽRTVAMA: Delegacija SDA odala počast stradalima na Kazanima (FOTO)

- Ovo je moj individualni čin. Činim to u svoje ime i ne očekujem da sada neko prati moj primer, ali bi bilo dobro da svi to učinimo na svojim stranama kako bi izgradili pomirenje i suživot - istakao je Izetbegović

  • 38

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović poklonio se danas srpskim žrtvama stradalim na Kazanima 1993, položio cveće i poručio da je to njegov dug prema žrtvama, što je nameravao davno da učini.

PROCURELA ĐAČKA KNJIŽICA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: Šta mislite, jesu li sve kečevi? (FOTO)

- Ovo je moj individualni čin. Činim to u svoje ime i ne očekujem da sada neko prati moj primer, ali bi bilo dobro da svi to učinimo na svojim stranama kako bi izgradili pomirenje i suživot - istakao je Izetbegović.

Miladin Vidaković, predsednik Srpskog građanskog veća i Pokreta za ravnopravnost, ocenio je da mnogo znači što se žrtvama u Kazanima poklonio predsedvajući Predsedštva BiH i prvi u Bošnjaka.

- Verujem da će to u budućnosti voditi ka pomirenju i suživotu - rekao je on.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

Sa Izetbegovićem u Kanaima su bili Denis Zvizdić, predsedavajući Saveta ministara BiH, Fadil Novalić, premijer FBiH, Šefik Džaferović, zamenik predsedavajućeg Parlamenta BiH, Dino Konaković, premijer Kantona Sarajevo i Asim Sarajlić, visoki funkcioner SDA i poslanik u Parlamentu BiH.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

Za zločine na Kazanima do sada je osuđeno 14 vojnika Armije RBiH. Ono su osuđeni od deset meseci do šest godina. Za ovaj zločin odgovornim se smatra komandant 10. brdske brigade Armije RBiH Mušan Topalović Caco.

Foto: Tanjug / AP / Amel Emric Foto: Tanjug / AP / Amel Emric

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    13. jun 2016 | 17:05

    Ovo je najvjerovatnije jedino humano djelo sto je ova mrcina uradila za cijelo covjecanstvo u ove zadnje dvije decenije. Ovo je trebao davno uraditi ili tacnije, u vrijeme kad su lideri nase brace Srba odavali pocast muslimanskim zrtvama. Vucic je jos dobio i batina u Srebrenici, ali opet je covjek otisao i jos donirao par miliona Eura tom gradu nakon incidenta. I, Vucic jos nije bio jedini, ali njega uzimam za primjer. Cak je i Dodik, onaj drvosjeca, udostojio se i jos to isto davno uradio kad god je imao priliku. A ovaj prvoklasni kriminalac i stocar, radi to tek nakon 20 godina?! Pa ja znam masu muslimana iz Zenice koji su isli jos davno na Kazane da odaju pocast ovim zrtvama,istovremeno kad su posjecivali i grobove Zenicana koji su izgunili kod Sarajeva. Ali, hajde, nek mu bude, i ovo je vazan korak naprijed ka pomirenju, a to nam je svima neophodno da bi zivjeli kao ljudi.

  • Kure

    13. jun 2016 | 17:13

    Samo mira da je. Dosta je nevini narod ginuo na sve strane. A zašto i zbog koga?????

  • milan

    13. jun 2016 | 16:28

    Ovo je za sve pohvale! Ovako bi trebalo svi da urade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA