Rasplakaćete se kada čujete kako mala Kanađanka Kapri peva “Bože pravde” na srpskom! (VIDEO)

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015., sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama

  • 5

Kraljevo je juče postalo deo globalne akcije „Kroz svet u 80 himni“. U SOS Dečjem selu Kraljevo, jedanaestogodišnja devojčica iz Kanade, Kapri Everit, otpevala je himnu Srbije "Bože pravde" i to na srpskom jeziku!

Humanitarna predstava učenika Savremene gimnazije za sve osnovce

Kapri Everit sa svojom porodicom putuje kroz 80 zemalja sveta i peva njihove nacionalne himne, na lokalnim jezicima. Srbija je 63 zemlja koju je ova porodica posetila. Cilj male Kanađanke koja će, u okviru svoje misije, pevati na 41 različitom jeziku jeste da prikupi sumu od milion dolara za pomoć SOS Dečjim selima.

Svoje humano putovanje Kapri je započela 15. novembra 2015., sa željom da uz pomoć svoje akcije prikupi novac kojim će pomoći deci, koja su širom sveta pogođena različitim nesrećama, kao što su ratovi, bolest, siromaštvo i klimatske promene, pre svega o deci o kojoj brine Međunarodna organizacija SOS Dečja sela. Inspiracija za naziv akcije, čiji je cilj da kroz muziku i pesmu, okupi i zbliži decu širom sveta potekla je od Vernovog romana „Put oko sveta za 80 dana“. Kapri se nada da će svojim aktivnostima inspirisati decu širom sveta da svoje talente iskoriste kako bi pomogli da svet učinimo boljim mestom.

HUMANITARNE PRESS KARAOKE: Novinari pevaju, poznati ih ocenjuju (FOTO)

Foto: SOS Dečja sela Srbije Foto: SOS Dečja sela Srbije

Posle nastupa u rodnoj Kanadi, Kolumbiji, Južnoj Africi, Indiji, Singapuru, Vijetnamu, Južnoj Koreji, Izraelu, Turskoj, Holandiji, Luksemburgu, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj i Rumuniji, uz prigodnu svečanost Kapri je sinoć i u SOS DečIjem selu U Kraljevu, zajedno sa horom „Zvezdice“, koji čine štićenici ovog sela, otpevala himnu „Bože pravde na srpskom“.

Kako zvuči kada Kapri peva himne na različitim jezicima poslušajte OVDE , a više informacija o humanim aktivnostima mlade Kanađanke pročitajte OVDE.

Međunarodna organizacija SOS Dečja sela, osnovana je 1949. godine, sa ciljem da obezbedi dom pun ljubavi za svako dete. Danas su SOS Dečja sela najveća svetska humanitarna organizacija, koja danas u 134 zemlje pomaže 1 200 000 ljudi. SOS Dečija sela Srbija članica su Međunarodne organizacije SOS Dečjih sela. Organizacija je u Srbiji prisutna od 2004. godine, kroz različite programe koji podrazumevaju brigu o deci, pomoć i podršku najugroženijim porodicama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    27. jun 2016 | 22:38

    Respekt

  • Š

    27. jun 2016 | 21:50

    Al kako ne znaju reći š

  • Srbija <3!

    27. jun 2016 | 21:36

    Ovako se ne uvija sa srpskom himnom!Ili se peva razgovetno,jasno i glasno ili se ne peva uopste!Neko kanadsko deriste je doslo da mi urnise himnu svojim nepoznavanjem srpskog jezika i gramatickim greskama!.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA