STIGLI NALAZI OBDUKCIJE: Trudnicu Sanju J. (20) i njenu bebu UBIO PROBLEM SA SRCEM!

Obdukcija je pokazala da je 20-godišnja trudnica preminula zbog problema sa srcem

  • 6

Trudnica Sanja Jerinić (20) preminula je prošle srede u užičkoj bolnici.

- Nalaz odbukcije pokazao je da je kod trudnice smrt nastupila kao posledica srčanog popuštanja zbog dugotrajne hipertrofične kardiomiopatije, sa razvojem masivnog edema pluća i krvarenja u plućima i sledstvenim razvojem kardiorespiratorne insufiencije - saopšteno je danas iz Opšte bolnice Užice, prenosi alo.rs.

TRAGEDIJA: Trudnica preminula u užičkoj bolnici!

Loše opšte kardiovaskularno stanje, navodi se u saopštenju, dovelo je do krvarenja unutar posteljice i smrti ploda.

Zbog, kako je najpre rečeno, neuroloških problema Sanja Jerinić je u sredu rano ujutro primljena u užičku bolnicu, gde je primila odgovarajuću terapiju. Na ultrazvučnom pregledu, naloženom kako bi se videlo kako terapija deluje na plod, utvrđeno je da je beba mrtva zbog čega je, da bi se spasao život majke, izveden carski rez. Ubrzo nakon toga Sanja Jernić je preminula.

Foto: sxc.hu / omar_franc Foto: sxc.hu / omar_franc

U SUBOTU SE UDALA, U ČETVRTAK UMRLA: Tragična sudbina trudnice iz Sopota!

Kontrola za unutrašnji nadzor Zdravstvenog centra Užice utvrdila je da u ovom slučaju nije bilo propusta lekara, a isti zaključak dala je i Zdravstvena inspekcija.

Sanja je preminula u sedmom mesecu trudnoće, samo četiri dana posle svadbe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    14. jun 2016 | 15:17

    Koliko znam u prvim stadijumima trudnoce se kompletno pregleda trudnica. Ako ima bilo kakvih nepravilnosti oni se obavestavaju o mogucim problemima. Posebno ako su mlade trudnice. Lekari se UVEK cuvaju i tu su UVEK krivi pacijenti.

  • nebitno

    15. jun 2016 | 09:11

    Problem našeg ženskog roda je što mora da se uda sve sa svatovima pa makar stomak bio i do zuba kao što je bio i kod nje. Ništa to nije moglo sačekati. Već je bilo poznato njeno zdravstveno stanje i to da se loše osjećala na svadbi i da nije htjela doktoru. Isto da je i na Zlatiboru cijelu noć imala napade pa je čekala do ujutro da ide doktoru. Doktori ovde ništa nisu krivi nema nikakve greške. Kriva je ona sama nažalost. A sve to zbog čega, da ispoštuje običaj da se uda pre nego što rodi. E tugo.

  • Marija

    14. jun 2016 | 18:21

    A zašto bi u ovom slučaju i bili krivi lekari?Vidi se iz teksta da je na ultrazvucnom pregledu konstatovana smrt ploda.A ko zna dal je uopšte i prijavljeno da se leči od srca .Trudnoća dodatno opterećuje srce hipervolemija hiperkoagulacija neke stvari u medicini su neminovne.I da mislim da često i sami pacijenti budu bahato prema sopstvenom zdravlju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA