≫ 

BAHATE VOĐE EU: Dok se ljudi bore da prežive, zvaničnici troše njihov novac na LUKSUZ

Dok širom Evrope poslednjih godina odzvanja reč "kriza", evropski zvaničnici i zaposleni u EU nemaju probelam da troše novac poreskih obveznika

  • 12

Birokrate Evropske Unije potrošile su više od 27 miliona funti na luksuzne hotele, privatne letove i skupe ručkove i večere, pokazali su podaci "Vote Leave" dobijeni tokom kampanje za izlazak Velike Britanije iz EU.

ŠTA SE ZAISTA DOGAĐA SA EVROPSKOM UNIJOM: Jedne zemlje sve bogatije, druge NA RUBU PROPASTI

"Vote Leave" je objavio detalje "diskrecione potrošnje" za 2014. godinu briselskih birokrata, tvrdeći da Evropska komisija pokušava da ih zadrži u tajnosti. Oni su saopštili da su namerno pokušali da izbegnu nadzor trošenja novca.

- Pokušali su da sakriju troškove godinama, a većina porodica je teško pogođena finansijskom krizom, morali su da "stegnu kaiš" i da sastavljaju kraj sa krajem. Međutim, zvaničnici EU koriste naš novac za finansiranje svojih hirova - rekao je Priti Partel, ministar za zapošljavanje i aktivista za kampanju izlaska Velike Britanije iz EU.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ovoliko novca su potrošili zvaničnici Evropske Unije:

- 348,712 funti za privatne letove avio-kompanije "Luxaviation".

- 176,729 funti za luskuzne hotele, uključujući i 43,384 funti za hotel sa pet zvezdica u Brizbejnu i 17,612 funti za hotel u Singapuru.

- 12,339 funti na luskuzna odmarališta, zvaničnici Evropske komisije za životnu sredinu.

- 140,359 funti su zvaničnici iz sektora životne sredine, istraživanja i inovacije EU dali za račune u vrhunskim restoranima.

- 4,654 funti su na zamkove potrošili zvaničnici poljoprivrednog i ruralnog razvoja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    14. jun 2016 | 16:25

    EU -DJAVOLA ORGANIZACIJA

  • momazver

    14. jun 2016 | 16:16

    Ako. Ovce treba šišati!..Evo i ovi iz MMFa drže nam slovo, a njihova šefica Kristin Lagard prima 500.000 /petstotina hiljada/ evra....MESEČNO...a novinari kažu da ima dooosta repova za njom dok je bila na ministarskim mestima u francuskoj vladi. Uostalom i njen prethodnik Dominik Štros-Kan poznat je po raskalašnom životu koji je plaćao kreditnom karticom i MMFa

  • Milosavljević Saša,požeška 42,b.brdo

    14. jun 2016 | 16:47

    Pa to je ono o čemu ja pričam odavno a mass srba ne znam ništa..pa sad izvolite u EU....oni samo deru kožu svima!!!! Brat u madjarskoj mi plače odkako su oni ušli u tu sini sumraka...sada žive na ivici bede!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA